Setter rekord i kortreist mat

Setter rekord i kortreist mat

Kundene som har parkert bilen sin på taket på kjøpesenteret på Revetal, har alle fått med seg at det denne sommeren har vokst poteter på parkeringsplassen. Rikelig tilgang på sol og naturlig vanning har skapt gode vekstvilkår for potetene.
27. august 2015

-Vi leker ikke kortreist mat her på MENY Revetal, ler kjøpmann Martin Gran. Han legger mye arbeid i å tilby lokale spesialiteter, men aldri har han kunnet tilby kundene sine så kortreist mat som det han gjør nå.

Sammen med Bjertnæs & Hoel planlegger han å la barn fra den lokale barnehagen være med på innhøstingen for å sikre seg at den oppvoksende slekt vet hvor maten kommer fra. Barna blir invitert med til å lage og spise felles lunsj hvor potetene er endel av menyen.

Potetbonde og samarbeidspartner Åsmund Bjertnæs er imponert over hvor gode vekstvilkårene har vært på taket av kjøpesenteret.
-Det er morsomt at vi har butikker som viser frem mangfoldet i matproduksjonen på denne måten. Det er viktig at samfunnet blir bedre kjent med hvordan maten produseres. I denne prosessen må vi være ekstra kreative sier Åsmund Bjertnæs i Bjertnæs & Hoel.

Spiser du bedre, lever du bedre.