Mani sørger for gode og forutsigbare rammevilkår for NorgesGruppen

Mani sørger for gode og forutsigbare rammevilkår for NorgesGruppen

På knappe tre måneder har Mani Hussaini (33) enda til gode å ha en typisk dag på jobb som næringspolitisk sjef. Arbeidsoppgavene spenner vidt, men det overordnede målet er å sørge for gode og forutsigbare rammevilkår for NorgesGruppen.
09. juli 2021

I mars ansatte NorgesGruppen Mani Hussaini til rollen som næringspolitisk sjef, og i april hadde han sin første arbeidsdag i konsernet. Tross sin unge alder har Mani Hussaini allerede rukket å ha en omfattende politisk karriere, med blant annet fire år som leder av AUF og som vararepresentant for Akershus Arbeiderparti. Mani kom fra stillingen som myndighetskontakt i MatPrat.

– Det aller beste med jobben min er at jeg står opp på morgenen og gleder meg til å gå på jobb. Det tror jeg henger sammen med at NorgesGruppen har tydelige og fremtidsretta mål, veldig fagligsterke og hardtarbeidende medarbeidere og ikke minst enorme ringvirkninger over det ganske land. Det er rett og slett ekstremt motiverende, forteller Mani.

Som et av landets største selskaper, med over 40.000 medarbeidere er NorgesGruppen avhengig av forutsigbare rammebetingelser for å kunne bidra til verdiskapning i hele landet. NorgesGruppen er en viktig samfunnsaktør som skal være en trygg leverandør av mat gjennom utsalgssteder over hele landet. Gode relasjoner til politikere, offentlige myndigheter og organisasjoner er viktig i arbeidet med å bidra til en positiv samfunnsutvikling.

– Å jobbe i NorgesGruppen gir meg følelsen av å være med på vinnerlaget. På den korte tiden min her har jeg møtt fremoverlente, kunnskapsrike og hardtarbeidende kolleger som gir alt for at NorgesGruppen skal være kundens førstevalg, ha en effektiv verdikjede og være best på bærekraft og klima. Det er utrolig motiverende å jobbe på en arbeidsplass som både henger med i tida og samtidig har tatt mange steg i fremtida, sier Mani.

Direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i NorgesGruppen, Bård Gultvedt, er svært tilfreds med å ha fått Mani med på laget:

– Mani har en kompetanse og erfaring som vi er avhengig av fremover. Han er en utadvendt og entusiastisk person med inngående kjennskap til politiske prosesser og norsk samfunnsliv og har bred kommunikasjonserfaring.

– Jeg har stor respekt for Bård som både besitter enormt mye kunnskap om vår bransje og ikke minst har vært med på NorgesGruppens formidable reise de siste 10 årene. Jeg håper at vi komplementerer hverandre og bidrar inn med våre ulike erfaringer og kunnskap for å sikre best mulig rammevilkår for NorgesGruppen, fortsetter Mani.

I jobben som næringspolitisk sjef er hverdagen variert – og evnen til å dyrke og skape relasjoner er avgjørende for å lykkes i jobben. I NorgesGruppen er langsiktighet viktig, og med en ambisjon om å bli klimanøytrale innen 2030 er bærekraftige innvesteringer og initiativer avgjørende for å nå det ambisiøse målet.

– Satsningen vår på for eksempel havvind, solceller og sjødroner kan legge grunnlaget for ny industri og nye grønne arbeidsplasser i Norge. De positive ringvirkningene vi har utover vår bransje er enorme, og nettopp derfor pleier jeg å si at NorgesGruppen ikke er bare en av Norges største arbeidsplasser, men også en av Norges største og viktigste samfunnsaktører, avslutter Mani.