Kaffebrygg for fremtiden

Kaffebrygg for fremtiden

Om kort tid vil den ravnsvarte drikken, som mange ikke kan unnvære, brennes i ultramoderne og klimavennlige lokaler i Vestby. Og når produksjonen er i gang i det nye anlegget, vil utsøkt ­kaffe-aroma blande seg med lukten av treverk.

Høsten 2020 flytter Joh. Johannson Kaffe fra Filipstad i Oslo til Deli skog i Vestby. Det nye anlegget blir et av verdens mest miljø­vennlige kaffebrennerier og er allerede tildelt Norsk Energis energi- og miljøpris for 2019. – Prisen er en bekreftelse på at vårt miljøengasjement er ektefølt og sterkt, sier ­administrerende direktør Espen Gjerde i Joh. Johannson Kaffe. 

 

Bærekraftig kaffehistorie

Det nye anlegget vil være bærekraftig på flere måter. I tillegg til en reduksjon i klimagassutslippet på hele 85 prosent sammenlignet med dagens drift, blir det brukt massivt tre i tak og bæresøyler. Stålet som benyttes er resirkulert. Energi­forsyningen skjer gjennom en kombinasjon av energibrønner, solceller og overskuddsvarme fra kaffebrenningen. Dagens bruk av propan vil bli erstattet av biogass.

 

Klimanøytral fremtid

Joh. Johannson Kaffe produserer i dag en tredjedel av all kaffe som drikkes i Norge.
– Vi kan snart tilby kaffe av høy kvalitet produsert i et fremtidsrettet miljøbygg med vesentlig reduserte CO2-utslipp sammenlignet med dagens anlegg på Filipstad.  Samlet vil nytt anlegg gi oss en betydelig konkurransekraft i årene fremover, sier Espen Gjerde.
Matnyttig 2020

Matnyttig 2020

Nysgjerrig på NorgesGruppen? Les vårt ferske magasin Matnyttig!