Vår rolle i samfunnsdugnaden

Vår rolle i samfunnsdugnaden

Vi har en viktig rolle i den samfunnsdugnaden som nå pågår i hele Norge. Vi skal opprettholde matforsyningen i hele landet, og vi skal bidra til at færrest mulig blir smittet for å beskytte de mest sårbare i samfunnet.

Opprettholde vareflyt
Våre lagre har rikelige lagerbeholdninger, og det er god tilgang på de fleste varer fra leverandørene. Dersom alle handler som normalt, er det nok varer til alle. Vi har mulighet til å sette begrensninger på antall av samme vare per kunde dersom butikkene ser at de er i ferd med å gå tom for en vare.

Medarbeiderne våre gjør en fantastisk jobb, og vi forsøker så godt vi kan å ha en normal drift i våre butikker i en utfordrende situasjon. Ansatte på lager, sjåfører og butikkmedarbeidere gjør nå alt de kan for at kundene skal få det de trenger. De fleste butikkene får varer levert flere ganger i uken. Vår innsats ligger blant annet i å opprettholde rutiner og vareflyt som vanlig. Norske myndigheter presiserer at logistikk og butikkdrift er samfunnskritiske funksjoner, og vi er i tett dialog med myndighetene.

Ekstraordinære tiltak i butikk
Vi følger føringene og rådene som kommer fra Folkehelseinstituttet (FHI) og lokale helsemyndigheter. I tillegg innfører vi ekstraordinær vask i butikkene, og vi tilrettelegger for at kundene holder god avstand til hverandre når de handler. Det er viktig med effektive tiltak for å redusere smitten av viruset fra person til person. Vi gjør alt vi kan for å sikre at både kunder og medarbeidere skal kunne ferdes trygt i butikkene våre.

Våre medarbeidere er svært viktige for at kundene skal få kjøpt dagligvarer. Vi ber alle våre kunder om å vise hensyn til medarbeiderne våre. Lytt til myndighetenes råd, og hold minimum 1 meter avstand. Dersom du må hoste eller nyse, ber vi om at du gjør det i albukroken eller papirlommetørkle.

Vi oppfordrer også alle til å betale med kort, om man kan, og til å begrense antall mennesker fra samme husstand som handler sammen. Vi oppfordrer i tillegg alle våre kunder i en utfordrende tid til å handle alene så langt det lar seg gjøre. På denne måten bidrar vi til å redusere smittefaren av koronavirus. Våre kjeder har innført ekstraordinær vask av blant annet håndtak til handlevogner og -kurver, kjøleskap og frysere, bankterminal, panteautomat. Renholdet intensiveres også på bakrommet og på overflater medarbeiderne er i kontakt med.

Folkehelseinstituttet oppfordrer til god håndvask med såpe og vann. De aller fleste butikkene våre har håndvask ved panteautomaten som kunder kan bruke. Alle våre butikker skal henge opp plakat som minner om at vi har håndvask, samt plakat om smitteforebygging. Butikker som ikke har vask tilgjengelig for kunder, vil sette frem antibac.

Det er ut fra dagens kunnskap om smittsomheten til koronavirus ansett som lite sannsynlig at smitte fra mat og vann kan forekomme. Det er likevel anbefalt at man alltid skyller frukt og grønt før man spiser det.

Gjennom MENY netthandel og enkelte SPAR og Joker-butikker kan kundene våre få levert varene hjem. Se deres egne nettsider for mer informasjon.

Vi oppfordrer igjen alle til å vise hensyn til både kunder og medarbeidere og følge helsemyndighetenes råd til befolkningen om håndvask, hoste og andre tiltak for å redusere smittefare. 


Se siste nytt fra KIWI
Se siste nytt fra MENY
Se siste nytt fra SPAR
Se siste nytt fra Joker