Trygg julehandel i våre butikker

Trygg julehandel i våre butikker

Det skal være trygt å handle i våre butikker og kiosker. Vi følger myndighetenes råd for å hindre smitte av korona og har iverksatt en rekke tiltak.

I dagene før jul er det ekstra mange som skal handle mat. Vi anbefaler våre kunder at man forsøker å unngå de travleste periodene på dagen, og at man så langt det er mulig går i butikken alene. 

Alle våre butikkansatte gjør det som er mulig for å legge til rette for en god opplevelse i butikkene i den travle førjulstiden. Alle butikker skal ha plakater og annen merking for å minne om å holde god avstand. Det skal også være muligheter for å vaske hender, eventuelt spritdispensere, i alle butikker. Det er også montert plexiglass for å beskytte de ansatte og kunder. Dette, sammen med flere andre tiltak, gjør at du som kunde skal kunne handle julematen så trygt som mulig. 

Naturligvis er det viktig at våre kunder også følger helsemyndighetenes grunnleggende regler; Hold minst en meter avstand, husk god håndhygiene og holde deg hjemme dersom du er syk. 

I de mest travle periodene nå før jul vil du se at en del butikker har kundeverter. Disse vertene skal sørge for at det ikke er for mange inne i butikken sammen. Målet er at det ikke skal være flere i butikklokalet enn at kunder kan opprettholde en god avstand til hverandre. 

Når det gjelder bruk av munnbind, så anbefaler vi å sjekke retningslinjene for dette i den kommunen du gjør dine innkjøp. Uansett om du bruker munnbind eller ikke, så er det viktig å huske at munnbind ikke erstatter de allmenne rådene fra helsemyndighetene om hygiene osv.

Vi oppfordrer igjen alle til å vise hensyn til både kunder og medarbeidere og følge helsemyndighetenes råd til befolkningen om å holde god avstand, vaske hendene grundig, hoste i albuen og andre tiltak for å redusere smittefare.

God julehandel – og god jul!

Hilsen oss alle i NorgesGruppen