- Håp om at sushi blir den nye fredagstacoen

Fiskeriminister Elisabeth Aspaker var offensiv på sjømatens vegne da hun i dag åpnet ferskfiskanlegget Sjømathuset i Oslo. - Mitt hårete mål er at sushi blir like opplagt på fredager som tacoen er i dag.
25. mars 2014

NorgesGruppen og Lerøys nye ferskfiskanlegg ble formelt åpnet av fiskeriministeren i formiddag. Og det var en fornøyd minister som fikk omvisning på anlegget og innsikt i hvordan NorgesGruppen og Lerøy nå jobber sammen mot målet om å øke sjømatkonsumet i den norske befolkning.

 -  Sjømathuset er et glimrende eksempel på innovasjonsevnen i norsk sjømatnæring, og Lerøy og NorgesGruppen har gjort mye viktig og riktig for å få sjømat ut til folket. Det gleder meg at bransjen er på hugget, og håper dere fortsetter, sa fiskeriminsteren da hun åpnet anlegget i formiddag. Det gjorde hun ved hjelp av en selvlaget maki-rull som snor, og med god hjelp av konsernleder Henning Beltestad i Lerøy og konsernsjef Tommy Korneliussen i NorgesGruppen.

Med Sjømathuset samler man for første gang ferdigpakket fisk, løsvekt og sushi på ett sted, i Europas mest moderne og komplette anlegg for fersk distribuert sjømat. Aldri før har så store volumer fersk sjømat blitt bearbeidet, pakket og distribuert fra ett og samme anlegg i Norge. Sjømathuset er et partnerskap mellom Lerøy og NorgesGruppen, med Lerøy som eier og NorgesGruppen som eneste kunde. Anlegget skal sørge for fersk fisk og sjømat til alle NorgesGruppens butikker.

Mer informasjon:

Kine Søyland, kommunikasjonssjef i NorgesGruppen: 900 79 888