50 prosent flere grove brød i butikkene

Andelen grove og ekstragrove brød i NorgesGruppens butikker har økt med 50 prosent siste år.
03. januar 2014

Endringen i brødhylla skyldes at forbrukerne blir stadig mer opptatt av at brødet de spiser skal være sunt. Grovt brød inneholder mye fiber, jern og vitaminer og mineraler.
- NorgesGruppen ønsker å tilrettelegge for at forbrukere skal ta sunne valg, sier ernæringsfysiolog Aina Marie Lien i NorgesGruppen. Grovt brød er viktig for folkehelsen, legger hun til.

I tillegg blir bedre ferskhold i brødene stadig viktigere, noe som innebærer å utvikle melets egenskaper gjennom bløtlegging, fordeiger og liggetider.

50 prosent av brødsortimentet i butikkene til NorgesGruppen er dessuten nøkkelhullsmerket.

NorgesGruppen har 38,5 prosent markedsandel med cirka 1750 butikker i hele landet, med store dagligvarekjeder som Kiwi, Meny, Spar og Joker.