Åpner KIWI-butikk nummer 600

Klokken 10 i formiddag åpner KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy og gründer Tor Kirkeng den nye KIWI-butikken på Sokna i Buskerud.
15. mai 2014

I løpet av 35 år har KIWI vokst fra å være en liten aktør i Buskerud, til å bli en ambisiøs landsdekkende lavpriskjede. Når butikken på Sokna åpner dørene, er det til sammen 600 grønne KIWI-butikker i Norge. Men KIWI-sjefen lover fortsatt offensiv vekst.

- Vi skal fortsette å utfordre. Vi skal vokse videre, og vi skal kjempe hver dag for å bli den billigste og mest besøkte matkjeden i Norge. Det skal være kjapt, trygt og billig å handle i våre butikker, men vi skal samtidig satse på sunnhet, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Ved siden av å åpne helt nye butikker, lover Bjørkøy å satse på eksisterende butikker. I årene som kommer skal det investeres for milliardbeløp i butikkmassen, blant annet ved at frukt- og grøntavdelingene skal bygges om og utvides. Det er liten tvil om at KIWI vil fortsette den vellykkede satsingen på sunnhet.

- I fjor så vi at 30 prosent av veksten i dagligvarebransjen kom som følge av økt salg av frukt og grønt. Vi skal sørge for ytterligere vekst av frukt og grønt, lover Bjørkøy.

For KIWI har det helt siden åpningen av den første butikken på Hokksund for 35 år siden vært en ambisjon å utfordre de etablerte kjedene. En viktig årsak til at KIWI hvert eneste år kaprer markedsandeler fra konkurrentene, er at kjeden har lansert en rekke banebrytende forbrukergarantier, som for eksempel holdbarhetsgarantien, frukt- og grøntgarantien, bleieavtalen og nøkkelhullskampanjen.