ASKO Nord åpnet

Onsdag 21. mars kunne Tromsøs ordfører Jens Johan Hjort erklære ASKO Nord sitt nye anlegg for åpnet.
23. mars 2012

En stolt ASKO direktør Grete Ovanger kunne denne dagen sammen med Tromsøs ordfører ønske velkommen til det nye anlegget ved Minken Næringspark. Det nye og moderne lageret ligger 20 km fra Tromsø sentrum, og er med sine 24.000 kvadratmeter et av Tromsøs aller største bygg.

ASKO NORD AS er en stor logistikkbedrift med 120 ansatte. Lageret dekker et stort område fra Å i Lofoten til Pasvik ved grensen til Russland.

I tråd med ASKOs miljøambisjoner er det nye anlegget et lavenergibygg med høy miljøprofil. All overskudds- varme fra kuleanlegget blir tilført byggets varmeanlegg, noe som gjør at vi i perioder er selvforsynte med varme. Bygget er utstyrt med varmepumper som bidrar til ytterlig energisparing. I lange kuldeperioder benyttes bioolje som supplement. Lysene i bygget er bevegelsesstyrte og nedkjølte arealer har energieffektive LED-lys.

Lageret er organisert som et gjennomstrømslager. Det betyr at at vareflyten starter i den ene enden av bygget og ender opp i den andre. Resultatet er en meget effektiv vareflyt.

Les mer om ASKO her.

Det nye ASKO Nord-anlegget ligger idyllisk til på Minken Næringspark