Erna roser MENY og ASKO

Statsminister Erna Solberg var raus med godordene da hun i går besøkte ASKO Øst på Vestby og MENY Tårnåsen.
15. januar 2014

I nyttårstalen snakket statsministeren om dem som har et hull i CVen: "Heldigvis er det mulig å bli helt frisk. Mange vil da tilbake på jobb. Det er ikke alltid så lett. Noen opplever at dører lukker seg når de har vært uten jobb en periode. De har fått et hull i CVen. Det skaper en dobbel belastning. Jeg vil oppfordre arbeidsgivere til å ansette flere som har et hull i CVen. Det finnes mange kompetente og arbeidsvillige mennesker som lengter etter en ny sjanse. De som har gjort det, kan fortelle at arbeidsmiljøet har blitt bedre.”

Erna oppsøkte MENY og ASKO
I går fulgte Erna Solberg opp sin egen nyttårstale ved å besøke bedrifter som faktisk har gjort en jobb for å ansette mennesker som har hatt utfordringer i livet. Sammen med sine nærmeste rådgivere, lokalpolitikere og presse oppsøkte hun MENY Tårnåsen og ASKO Øst.

Hensikten med besøkene var å få innsikt i hvordan mennesker kan hjelpes inn i arbeidslivet. Hos ASKO Øst møtte Erna Solberg Kim-Roger Olsen fra Moss. Han har stått utenfor arbeidslivet i fem år. I Meny-butikken på Tårnåsen møtte statsministeren Lars Christian Berg fra Kolbotn. Begge fortalte ærlig om at de har hatt en krevende tid bak seg, og at det å få en mulighet i arbeidslivet har gitt dem et løft i livet. Det var tydelig at Erna ble imponert over måten Kim-Roger og Lars Christian har tatt tak i sine egne liv.

-Viser samfunnsansvar
MENY Tårnåsen har et samarbeid med prosjektet ”Individuell jobbstøtte hjelper syke i arbeidet”, et samarbeid mellom bedrifter, NAV og kommunen. ASKO samarbeider med attføringsbedriften Personalpartner i Moss. I begge tilfeller er det snakk om å gi personer en mulighet til å komme inn i jobb.

- Dette er personer som ellers ikke en gang ville ha kommet til et jobbintervju, sier sjef for ASKO Øst, Andre Tangerud. Han er svært fornøyd med samarbeidet med Personalpartner, men skryter også av innstillingen til Kim-Roger.

Statsministeren la ikke skjul på at MENY og ASKO fortjener skryt.
- Det er kjempebra at bedriftene tar samfunnsansvar på en slik måte som vi har sett i dag, sa Solberg.