Fairtrade konferanse

Vennskapsgruppa Rettferdig Handel Østfold arrangerer i samarbeid med Fairtrade Norge, Vennskap Nord Sør og Norgesgruppen, Fairtrade-konferanse på Inspiria senteret i Sarpsborg, tirsdag 15. mai.
18. mai 2012

Målet for konferansen var å orientere om rettferdig og etisk handel i global og lokal sammenheng, og kanskje bidra til at Østfold kan bli et ledende fylke på Fairtrade.

  

 

Initiativtaker Ole Wiggo Lian, sammen med adm.dir i Mestergrønn, Erling Ølstad og fagsjef for etiskhandel i Norgesgruppen, Line Wesley-Holand (foto: Marit Haugedal, Handelsbladet FK)

Initiativtaker Ole Wiggo Lian, sammen med fagsjef for etiskhandel i Norgesgruppen, Line Wesley-Holand og adm.dir i Mestergrønn, Erling Ølstad (foto: Marit Haugedal, Handelsbladet FK)

Fagsjef for etisk handel i NorgesGruppen, Line Wesely-Holand, holde et innlegg om hvordan NorgesGruppen har satset på Fairtrade gjennom de siste 10 årene, i tillegg fikk man presentert eksempler på hvordan offentlige og private satsninger på Fairtrade har gitt positive resultater, fra bl.a. Unni Berge, politisk rådgiver for Utenriksministeren, Petter Skauen fra UD, Erling Ølstad, adm.dir. i Mestergrønn og Atle Sommerfeldt, Biskop i Borg bispedømme og tidligere generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Det alle var enige om var at økt handel med de fattige landene var løsningen på mange av de store utfordringene de står ovenfor i dag.  Det offentlige Norge handler for over 400 mrd. pr. år og er landets største forbruker og innkjøper. Med så store summer vil det kunne utgjøre en stor forskjell for bønder og arbeidere i Afrika, Asia og Latin-Amerika dersom det stimuleres til økt fokus på Fairtrade ved offentlig innkjøp.

For mer informasjon om Fairtrade se www.fairtrade.no