Linefanget torsk til Storhusholdning

Unil og Norsk Polar tilbyr nå linefanget arktisk torsk som en av de første i markedet, og fronter produktet denne uken på stand på Norges Varemesse på Lillestrøm.
05. februar 2014

Torsken er av høyeste kvalitet grunnet skånsom fangst og rask innfrysing.
- Fangsten er miljøvennlig og bærekraftig, er av førsteklasses råstoff og har minimalt drypptap, forteller Anita Olsen, produktsjef i Unil og Norsk Polar.

Torsken lanseres i storhusholdningsmarkedet i februar måned i år.

Denne uken går Smak 2014 av stabelen, med blant annet stand fra både Unil, Norsk Polar og ASKO. Smak 2014 er Norges største fagmesse for de som jobber innen HoReCa, KBS, uteliv, dagligvare og storhusholdning, med 30 000 besøkende.

Linefangst gir bedre kvalitet
Fisken bringes om bord levende, blir umiddelbart prosessert og er sjøfryst innen få timer. Dette gjør at det er minimalt drypptap ved tining, og den fremstår som fersk.
- Linebåten gir oss et fantastisk produkt. Linefangstmetoden er bærekraftig og miljøvennlig; den er selektiv i forhold til art og størrelse, skader i liten grad havbunnen og gir fangst av høy kvalitet med relativt lite drivstofforbruk, sier Anita videre.

Båten benytter seg i tillegg av dragebrønnteknologi, der fangstlinen dras opp gjennom et hull i midten av skroget under båten. Dette reduserer faren for miljøskadelig bifangst av sjøfugl.

- Bør på menyen oftere
Kostrådene fra helsemyndighetene styrker anbefalingen om å ha fisk på menyen oftere, både fet og mager, som pålegg og til middag.
- Torsk er sunt og bør settes på menyen oftere, både for smakens og for helsens skyld, sier fagsjef for sunnhet og ernæring, Aina Marie Lien i NorgesGruppen.

I følge helsemyndighetene spiser omkring halvparten av den norske befolkningen mindre enn anbefalt. Torsk er en sunn og mager fisk, men som likevel inneholder de sunne marine omega-3 fettsyrene, som er unike for fisk og annen sjømat. Torsk er også en utmerket proteinkilde, rik på vitamin D, vitamin B12, jod og selen, og er i tillegg en kilde til kalium og fosfor.