Joker-kjeden satser på lokalmat

Fra sommeren 2008 etablerer NorgesGruppen og Joker-kjeden et pilotprosjekt for å øke tilgjengeligheten til lokal og regional mat. Rundt 40 utvalgte butikker blir med fra starten og satsningen retter seg spesielt mot turister, norske og utenlandske.
18. januar 2008

På en pressekonferanse i Den norske ambassaden i Berlin, torsdag 17. januar, undertegnet kjededirektør i Joker Kjell-Arne Bjerklund og landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen intensjonsavtalen som har som målsetting å bidra til dokumentert økt salg av norskproduserte spesialiteter og lokale matprodukter i Joker-kjeden.

Siden 2005 har NorgesGruppen hatt en samarbeidsavtale med KSL Matmerk, der hensikten har vært å sikre godkjente spesialiteter og produkter med beskyttet betegnelse markedsadgang gjennom selskapets butikker. Høsten 2007 ble denne avtalen fornyet, og med Joker-kjedens satsning forsterkes dette arbeidet ytterligere.

Butikker

Rundt 40 butikker vil fra juni være med i pilotprosjektet, og felles for disse er beliggenhet der hvor turister ferdes. Noen av butikkene som vil være med er:


JOKER Eidfjord

JOKER Gudvangen

JOKER Geiranger

JOKER Vaset

JOKER Larkollen

JOKER Utsira

JOKER Gålå

JOKER Fevik

JOKER Skeikampen

JOKER Nybergsund


Sortimentet som vil være tilgjengelig fra starten vil bestå av 15-20 forskjellige produkter - både nasjonale, regionale og lokale spesialiteter.

Les også om avtalen på Landbruks- og matdepartementets nettsider

 

For mer informasjon, kontakt:

Kjededirektør Joker, Kjell-Arne Bjerklund, tlf: 91703930
Konserndirektør Informasjon og Samfunnskontakt, Per Roskifte, tlf: 415 16 500


Joker er Norges største dagligvarekjede med 470 butikker over hele landet. Joker er nærbutikken som dekker behovene for daglige forbruksvarer og lokalt etterspurte tjenester. Varesortimentet er tilpasset det lokale markedet. Jokerkjeden er en del av NorgesGruppen – Norges største handelshus.