Julemat til Julefly

Tradisjon tro har NorgesGruppen også i år bidratt med matvarer og andre artikler til SAS initiativet Juleflyet.
11. desember 2013

Juleflyet er en hjelpeaksjon, drevet av medarbeidere i SAS. Gjennom året jobber medarbeidere og andre gode hjelpere på fritiden med å samle inn varer og bidrag fra ulike bedrifter og privatpersoner. Hjelpen i år gikk til vanskeligstilte i Tallinn.

I over ti år har NorgesGruppen sponset initiativet med varer som mottakerne har etterspurt. I tillegg er det gjennom Unil, som er NorgesGruppens leverandør for egne merkevarer, samlet inn fullverdige varer som ikke lenger kan selges i butikk.

På lageret til Unil i Våler jobber Bente Venta som har et brennende engasjement for Juleflyet. Gjennom året samler hun og flere av hennes kolleger inn fullverdige varer som av ulike grunner ikke lenger kan selges. Et eksempel på slike varer kan være stearinlys i umoderne farger, hermetikk med feil på etiketten. Hun har selv vært deltaker på Juleflyet flere ganger.

- I år fikk vi besøke to hjem i området Kopli som Juleflyet hadde gitt vedbriketter til. På det ene stedet bodde det ett eldre ektepar som vi hadde med mat og klær til. De fikk ikke takket nok for at vi hadde reddet dem fra kulde og sult. Å se stearinlysene vi sendte fra Unil komme til nytte, både som lys og varmekilde, er med på å forsterke troen på at det nytter og at det vi er med på kommer frem til noen av de som trenger det mest.

Ideen om Juleflyet ble unnfanget av flykaptein Karsten Midtun i 1985 og har vært videreført av ansatte i SAS. I oktober i år ble det utgitt en bok om Juleflyet, den kan kjøpes for å støtte aksjonen.

For mer informasjon se www.juleflyet.com