Kiwi åpner i Danmark

I dag åpner Kiwi sine første butikker i Århus, Danmark. Butikkene er ikke bare Kiwis, men også NorgesGruppens første etablering utenfor Norges grenser.
14. august 2008

Satsingen har fått mye omtale i fagpressen, både i Norge og Danmark, markedsføringskampanjene er godt i gang, og hele Kiwi Norges ledergruppe er ventet til Århus i dag.

- Det er ingen tvil om at vi går spennende tider i møte, sier adm. dir Per-Erik Burud. – Dette er jo det tøffeste vi har gjort på lange tider. Men vi har god tro på at vi vil lykkes. Satsingen bygger på fire bærebjelker som vi føler oss trygge på at vil gi suksess: Lange åpningstider, større utvalg enn det danskene er vant med fra en lavprisbutikk, frukt- og grøntgaranti og bleieavtale. Vi kommer til å få de lengste åpningstidene i hele Danmark!

På premieredagen åpner Kiwi de første tre butikkene. Men satsingen stopper ikke der. Planen er å åpne tre butikker i uken frem til jul, totalt rundt 50 i tallet.

Bjarne Sand, som tidligere jobbet for region Oslofjord, er ansatt som driftsdirektør for Kiwi Danmark.
- Vi har et klart mål om å øke omsetningen med 20 prosent i de konverterte butikkene, og det har vi tro på at vi skal klare, sier Bjarne Sand. –Spenningsmomentet blir jo hvordan danskene vil motta konseptet, og det får vi jo vite i tiden fremover.