Konkurransetilsynet godkjenner Norli/Libris-fusjonen

- Sammenslåingen vil sikre et bedre tilbud og mangfold i bok-Norge, sier adm. dir Nils Sund i Norli Gruppen AS.
17. mars 2011

- Fusjonen er til glede både for forfatterne, forlagene, og ikke minst kundene, sier Sund, som blir daglig leder i det nye selskapet, Norli Libris AS.

Foretakssammenslutningen mellom Norli Gruppen AS og NorgesGruppen Bok og Papir AS tillates på vilkår. Mer om vilkårene på Konkuransetilsynets nettsider.

- Konkurransetilsynets godkjennelse av fusjonen er positivt for hele Kultur-Norge. Både Libris og Norli er kjente merkenavn for bokleseren. Både Libris og Norli skal derfor videreføres med dagens navn, men under ett eierselskap. På denne måten vil vi skape god konkurranse mellom de to kjedene og opprettholde sterk lokal forankring, fremholder Sund.

- Konkurransesituasjonen og den lave lønnsomheten i bokhandelsbransjen nødvendiggjør en konsolidering. Skal den tradisjonelle bokhandel kunne gi et enda bedre tilbud til kundene i fremtiden må det legges til rette for en mer kostnadseffektiv drift. Vi er derfor glade for at Konkurransetilsynet gjennom sin godkjennelse av fusjonen åpner for en slik mulighet, sier Sverre Leiro, konsernsjef i NorgesGruppen.

- Fusjonen er et svar på de utfordringene som norske bokhandlere står overfor. Gjennom sammenslåingen vil Norli og Libris, hver for seg og sammen, stå vesentlig bedre rustet i fremtiden både i den analoge og digitale verden. Vi skal sammen skape de mest profesjonelle og veldrevne norske bokhandlene for leserne, forfatterne og forlagene, sier Mads Nygaard, konsernsjef i Aschehoug.

Det nye selskapet vil spille en viktig rolle i det norske bokmarkedet med 171 butikker. I fusjonen inngår også Kontorspar-kjeden med 30 forhandlere og engrosvirksomheten Thanke Engros AS.

For mer informasjon, vennligst kontakt:
Nils Sund, daglig leder Norli Libris AS, tlf: 970 97 795
Morten Aas, Kjededirektør Libris, tlf: 911 86 077