Norges første miljøbutikk ble åpnet i dag

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft åpnet i dag KIWI Auli i Nes kommune. Solceller på taket, jordvarme og hurtiglader for el-bil er noen av tiltakene som skal bidra til å nå NorgesGruppens miljøambisjon om å bli klimanøytral.
25. september 2014

- Dette gjør meg optimistisk, og gir meg tro på fremtiden, sa Tine Sundtoft under åpningen av den nye miljøbutikken, og understreket at det er viktig å ha næringslivet med på laget dersom vi skal klare å løse globale klimautfordringer.

Historien om KIWI Auli handler ikke bare om en butikk som sparer 50 % av energiforbruket gjennom tiltak som passivhus, avansert lysstyringssystem, lokk og dører på alle kjøl-og frysedisker, kuldeanlegg med CO2 som kuldemedium, hurtiglader for el-bil og jordvarme.

Historien om KIWI Auli handler også om en butikk som produserer sin egen strøm. Med Skandinavias største takintegrerte solcelleanlegg (1300 m2), vil anlegget i perioder forsyne hele butikken med strøm. Ved overproduksjon av strøm, vil butikken levere strøm til Hafslund og videre til deg og meg.

- KIWI Auli er et viktig skritt for å gå videre med miljøvennlige løsninger. NorgesGruppens miljøambisjon er å bli klimanøytral på lang sikt, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

- Grønne kjøpmenn er framtida, sa Maren Esmark, generalsekretær i Naturvernforbundet.