NorgesGruppen blir eneeier i MatBørsen AS

NorgesGruppen kjøper de resterende 60 prosentene av fersk ferdigmat-selskapet MatBørsen fra familien Henriksen.
04. juli 2012

Familien Henriksen ønsker å realisere sin eierandel i MatBørsen AS. NorgesGruppen har gjort avtale om kjøp av Henriksens part i selskapet, og blir dermed eneeier. Melding om oppkjøpet er sendt Konkurransetilsynet, og gjennomføring av transaksjonen vil skje så snart den er klarert av tilsynet.

MatBørsen AS er en håndverksbedrift som produserer ferdigmat etter prinsippet "God Hjemmelaget Kvalitet". Selskapet leverer ferske ferdigretter til en rekke dagligvarebutikker, blant dem mange av NorgesGruppens. NorgesGruppen har vært den største kunden siden oppstarten i 1994, men øvrige kunder, deriblant ICA, har stått for 35 prosent av omsetningen. Salget til NorgesGruppen har vært økende de siste årene.

MatBørsen ble etablert av Freddy Henriksen og hans to sønner, og holder til i Stokke kommune i Vestfold. Ved utgangen av 2011 hadde bedriften 138 ansatte og en omsetning på ca. 400 millioner kroner. Ledelsen fortsetter som i dag, med Jan Erik Henriksen som daglig leder og øvrig familie i de samme posisjoner.

For spørsmål:

Per Roskifte, konserndirektør kommunikasjon og samfunnskontakt, NorgesGruppen ASA: 415 16 500