SPAR Varhaug ble årets SPAR-butikk

Butikken på Jæren slo 277 andre butikker i kampen om å bli Årets SPAR-butikk 2011. Tommy Korneliussen, konsernsjef i NorgesGruppen, delte selv ut den prestisjetunge prisen i Oslo spektrum torsdag kveld.
16. mars 2012

- Kjøpmann Gordon Bøe på SPAR Varhaug er en lokal kjøpmann med et engasjement langt utover det vanlige, sier kjededirektør Elisabet Mæland Fosse.
Hun har hatt den vanskelige jobben med å kåre Årets SPAR-butikk. Butikkene har blant annet blitt målt på kundetilfredshet, utvikling på fokusområdene i kjeden, årsresultat og lokalt engasjement.
- SPAR Varhaug har hatt en fantastisk vekst de siste årene. I 2010 investerte kjøpmannen 6 millioner kroner i en ny butikk, og det resulterte i 26,3 prosent vekst i 2010 og 14,5 prosent i 2011. Butikken har faktisk økt omsetningen med 58 prosent de siste tre årene, forteller hun.
Seks butikker var nominert til prisen, og SPAR Varhaug konkurrerte med SPAR Lakselv, SPAR Midsund, SPAR Dale, EUROSPAR Skarnes og SPAR Skjærhalden.
Selv om konkurransen var tøff, var det en enstemmig ledergruppe som stemte frem Varhaug til topps.
- Dette er en lys og trivelig butikk, som så helt strøken ut, da vi var på besøk. Ved inngangen henger en TV-skjerm hvor kjøpmannen deler noen ord for dagen med kundene, forteller Mæland Fosse.
SPAR Varhaug får dessuten ros for sin fantastiske ferskvare-avdeling, som hadde 39 prosent vekst i 2011.
- Her kan de hyggelige medarbeiderne friste med deilige varmretter og superlokale retter, som Gordons spesialpølse produsert av den lokale slakteren. Gordon er nemlig opptatt av å tilby sine kunder lokale spesialiteter, noe vi verdsetter i SPAR.
Kjededirektøren forteller også at butikken sponser diverse lag og foreninger.
- SPAR Varhaug er uten tvil best lokalt, og en verdig vinner av Årets SPAR-butikk!
Vinnerteamet har fått overrekt en sjekk på 106.000 kroner, og kjøpmannen gleder seg til å ta med teamet sitt på spa. Pengene skal også komme kundene til gode. Kjøpmannen mener nemlig han har Norges beste kunder.
- Vi deler denne prisen med kundene og gleder oss til å feire med dem! Vi har allerede begynt å snakke om et kundearrangement denne våren eller sommeren, så følg med!

I anledning nominasjonen ble det laget en film, som ligger her: http://www.youtube.com/watch?v=ZV31ErgtX3I

For ytterligere informasjon, kontakt:
Elisabet Mæland Fosse, kjededirektør SPAR, 90 88 11 73
Gordon Bøe, kjøpmann SPAR Varhaug, 41 50 53 67
Kristine Aakvaag Arvin, informasjonssjef SPAR, 98 84 48 30