Vinner av debutantpris på Høstutstillingen

Årets vinner av Norske Kunstforeningers debutantpris i samarbeid med NorgesGruppen er Susanne Kathlen Mader for installasjonen, Hendelser i stor høyde.
15. september 2013

Prisen på 50.000 kroner blir årlig delt ut til en debutant på Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen. Formålet med prisen er å løfte fram og synliggjøre norske samtidskunstnere. NorgesGruppens bidrag sørger for at debutantprisvinneren også kan vise en separatutstilling i et utvalg kunstforeninger i Norge. Årets pris ble delt ut av Rami Maktabi fra Norske Kunstforeninger og Hege S. Rognlien fra NorgesGruppen.

– Det var en svært gledelig og stimulerende overraskelse. Jeg hadde ikke tenkt på kunstpriser i det hele tatt. Jeg gleder meg til å vise mitt arbeid i flere norske kunstforeninger. Slik kan jeg også bli bedre kjent med flere landsdeler og kunstmiljøer i Norge, sier Susanne Kathlen Mader. 

Installasjonen "Hendelser i stor høyde" er laget direkte på veggen i Kunstnernes Hus.

Installasjonsverket inntar veggen med en direkte iøyenfallenhet og rytmisk lekenhet. Med gjenklang fra en konstruktivistisk tradisjon lader kunstneren veggen med fargeplan, store geometriske former, hårfine linjer og skulpturelle objekter; sammenstilt i kontrollerte, men dynamiske møtepunkter. Som et oppløst partitur utfoldes komposisjonen, behersker både balanse og ubalanse, tyngde og letthet, med et overbevisende håndverk og stilsikker koloritt.

Juryen 2013 har bestått av:
• Rami Maktabi, styreleder Norske Kunstforeninger
• Trude Lyng, styremedlem Norske Kunstforeninger
• Marianne Hultman, daglig leder/intendant Oslo Kunstforening
• Gunvor Nervold Antonsen, jurymedlem Den Nasjonale Jury 2012, Statens Kunstutstilling, Høstutstillingen