Vokser i fallende marked

Ferske markedstall fra Nielsen viser at Joh. Johannson Kaffe øker sine andeler mens totalmarkedet faller.
18. februar 2014

Markedsdirektør Ted Allergoth tror årsaken til den sterke veksten er at mange forbrukere foretrekker kvalitet.

Nielsen-tallene viser utviklingen i 2013 og bekrefter den sterke posisjonen til Joh Kaffe - som importerer cirka 70 prosent av all gourmetkaffe.
- Det er en klar sammenheng mellom kvalitet og pris når det gjelder kaffe, forklarer Allergoth. Hvor god kvalitet kaffen har kommer an på hvor kaffebønnene kommer fra. I Evergood-kaffen bruker vi kun de aller beste kaffebønnene, blant annet fra land som Kenya og Colombia, sier han videre.

En undersøkelse viser at 68 prosent av kaffedrikkere tar en kopp innen 1 time fra vekkerklokken ringer (kilde: http://www.alikaffe.no/).

Først med spesialkaffe til dagligvare
Evergood Kaffe vokser mest, men også Ali Kaffe gjør det godt i et marked preget av sterk konkurranse. I tillegg er mange nye produkter lansert.

- Nær 30 nye produkter har blitt lansert de seneste årene, deriblant kaffen i Jacobs Utvalgte, en serie egne merkevarer produsert for NorgesGruppen. Coffee of the World er relansert, og med denne single estate-serien ble Joh. Johannson Kaffe den første norske kaffeleverandør til å bringe spesialkaffe inn i dagligvarehandelen, forteller Allergoth.

Godt for helsen
Kaffe inneholder omtrent like mye antioksidanter som rødvin og te. Forskere ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo har kommet til at man kan kose seg med inntil fem kopper kaffe om dagen – i sunnhetens navn. Kaffe øker også mengden av gledeshormonet dopamin i hjernen.

Mer informasjon
NorgesGruppen eide Joh Kaffe leverer til alle dagligvarebutikkene i konsernet, samt til storhusholdning- og servicehandelsmarkedet. Les mer om Joh Kaffe på www.joh-kaffe.no, der du også får vite hvordan du lager Norges beste kaffe.

Kontaktperson: Ingrid Solberg Gundersen, kommunikasjonsrådgiver i NorgesGruppen, tlf. 97 51 44 95.