Trygg mat

Trygg mat

Norske forbrukere har i alle år hatt høy tillit til at maten de kjøper i Norge er trygg. Denne tilliten skal vi fortsette å passe godt på.

Alle leverandører av mat og matkontaktmaterialer skal være registrert hos Mattilsynet. Dette gjelder også for deg som importerer varer fra EU/EØS-området. Du kan altså ikke selge varer direkte til NorgesGruppen uten å være registrert hos Mattilsynet som ansvarlig importør.

Registreringsskjema hos Mattilsynet finner dere her.

For å sikre trygg mat skal alle leverandører ha et kvalitetssystem på plass, tilpasset sin drift. For enkelte små virksomheter kan det være tilstrekkelig med et enkelt IK-Matsystem, mens for større nasjonale og globale virksomheter forventes det at man er sertifisert iht. globale standarder for matsikkerhet, som BRC, FSSC 22000 eller ISO 22000.

Alle lokalmatleverandører som er kvalifisert til å være registrert på lokalmat.no skal være det, og gjennomføre årlig egenrevisjon slik at de er synlige for oss som innkjøpere. Denne informasjonen er veldig verdifull for oss, spesielt når vi med jevne mellomrom gjør vår lovpålagte risikovurdering av dere som leverandører.