Patrick Dukuze Habyalimana

Patrick Dukuze Habyalimana

- Ting jeg pugga på i fjor før eksamen, kjente jeg igjen mange steder i den daglige driften i finansavdelingen. Kommer nok ikke som et sjokk, men gøy å se at det jeg lærer faktisk er relevant, sier Patrick Dukuze Habyalimana.
01. september 2023

Patrick studerer økonomi og administrasjon med profilering i finans ved NHH, også på 4. året. Han har hatt internship i finansavdelingen til NorgesGruppen der han har jobbet med ulike prognoser, utviklet simuleringsmodeller og vært med på å jobbe med årsregnskapet.

- Jeg har i tillegg gjort veldig mye variert i den daglige driften og har i tillegg fått jobbskygget alle i avdelingen. Det beste har vært å kunne bruke kunnskapen han har fått på skolen i arbeidslivet. - Altså ting jeg pugga på i fjor før eksamen, kjente jeg igjen mange steder i den daglige driften i finansavdelingen. Kommer nok ikke som et sjokk, men gøy å se at det jeg lærer faktisk er relevant, utdyper Patrick.

Oppholdet har vært gøy, positivt utfordrende og ikke minst innholdsrikt. Han har lært mye om NorgesGruppen og mye fagteknisk som han får bruk for videre. Patrick forteller også om annen erfaring som han verdsetter; ting tar tid, og ting alltid kan forbedres. Et av prosjektene jobbet han med gjennom hele perioden, og har møtt på både opp og nedturer.

- Hver gang jeg har tenkt at den er ferdig så har jeg fått tilbakemelding om at den kan forbedres. Det har vært frustrerende til tider, men i etterpåklokskap så ser jeg nytten av det. Det har lært meg at man ikke bør gi seg så lett og at jo mer tid du bruker på ting jo bedre blir det, uansett hvor frustrerende det kan virke der og da.

Han legger til at han har satt pris på at fokuset har vært på at de skal lære mest mulig og sitte ikke bare sitte igjen med at man har jobbet kjempehardt i to måneder. Veilederne og mentorene har vært gode støttespillere hele perioden. Patrick avslutter med en anbefaling til andre om å søke rollen.

- Her er det senkede skuldre, mye faglig utbytte, samt masse moro. Det er en unik mulighet for deg som student å prøve deg ut i arbeidslivet og finne ut hva du liker/ikke liker før du skal søke jobb om ikke så lenge, alt innenfor et konsern som driver med dagligvare og noe alle har et forhold til.