Mari leder HR Agil

Mari leder HR Agil

Mari Cecilie Myhre Knudsen har jobbet i NorgesGruppen siden 2007, og har vært innom flere ulike selskap i konsernet. Etter å ha jobbet som agil veileder i Sylinder, NorgesGruppens kompetansemiljø innenfor lojalitetsprogram, forbrukerinnsikt og digital kundedialog, ble Mari leder for HR Agil.
29. juni 2021

Mari er opprinnelig utdannet lærer, men med fordypning i informatikk og prosjektledelse jobbet hun flere år som prosjektleder innenfor IT før hun startet i NorgesGruppen. I NorgesGruppen har hun jobbet for både NG IT og Digitale Tjenester, Kjøpmannshuset og Kategori Innkjøp, før hun begynte på den agile reisen som agil veileder i Sylinder AS og nå HR Konsern. Mari er sertifisert Scrum master (CSM) og ICAgile Enterprise coach.

- Jeg valgte NorgesGruppen fordi det er et stort selskap med et stort arbeidsmarked. Jeg har fått muligheten til å utvikle meg gjennom ulike roller og oppgaver i selskapet, noe som har vært både inspirerende og lærerikt!  For meg er det viktig at jeg jobber et sted hvor jeg kan utvikle meg og at jeg får mulighet til å prøve nye ting. Samtidig er NorgesGruppens ambisjoner rundt miljø og bærekraft, effektiv verdikjede og kundens førstevalg, ambisjoner som jeg er veldig stolt over å få være med å levere på!  

Agil eller smidig arbeidsmetodikk handler om å samle mennesker, prosesser og teknologi, og sammen finne den mest hensiktsmessige og effektive måter å utføre oppgaver på.  Selv om vi i NorgesGruppen er på starten av vår agile reise ser vi allerede en effekt av å jobbe sammen på nye måter!

Fakta

Hva er HR Agil

HR Agil er en egen prosjektavdeling organisert under HR Konsern, som tilbyr støtte og veiledning i organisasjonen for å se på hvordan vi i NorgesGruppen kan utvikle oss og bli enda bedre på å nå våre forretningsmål gjennom å skape en effektiv og lærende organisasjon.

Hvilke oppgaver jobber HR Agil med

  • Veilede og støtte i etableringen av nye lag/områder

  • Opplæring og kompetanseheving av ledere og ansatte– smidig tankesett, coaching og endringsledelse

  • Forvalte og videreutvikle  NorgesGruppens verktøykasse for hvordan tankesett, arbeidsmetodikk og verktøy kan gjøres oss mer effektive og lærende