Mindre plast over hele linja

Mindre plast over hele linja

I 2019 reduserte vi bruken av plast på våre produkter med over 620 tonn – et nytt steg mot NorgesGruppens mål om 20 prosent reduksjon innen 2025.

NorgesGruppen har i samarbeid med BAMA fjernet 526 tonn plastemballasje i kategorien frukt og grønt fra 2018 til 2019. Ett eksempel er Cevita blåbær. Den nye innpakningen på bærene har gått fra å være rund og i plast til å bli firkantet og i papp. I tillegg til å spare plast, er den nye pakningen også mer effektiv under frakt, og alene har blåbær i papp ført til 50 vogntog mindre på veien i 2019.

Egne merkevarer går foran

I våre egne merkevarer har vi redusert plast med omtrent 100 tonn i 2019. Emballasjen på Eldorado basmatiris og jasminris er nå byttet til kartong. Tidligere var risen i en plastsammensetning som ikke egnet seg for gjenvinning. Rengjøringsserien Unik RentHjem ble lansert i 2019. Både i innpakning og innhold er det lagt vekt på miljøet, blant annet er alle flaskene laget av resirkulert plast. Dette er noen eksempler på det arbeidet som gjøres. Alternativer til plast når fersk fisk og kjøtt skal emballeres er i rask utvikling, og i 2020 håper vi at det kommer flere gode plastfrie innovasjoner i butikk.