#5forhvalen

#5forhvalen

I dag går startskuddet for #5forhvalen, og NorgesGruppen oppfordrer deg til å bli med og plukke opp 5 søppelting fra bakken!
23. august 2018

Hver dag havner to tonn søppel på bakken, bare i Oslo. Havner søppel på bakken, så vil det etterhvert havne i havet – med mindre noen plukker det opp.

-  Det er særlig produkter som vi bruker når vi er på farta som forsøpler, som takeaway-kopper, sigarettstumper og sjokoladepapir. Dette føres med vær, vind, avløp og elver til havet, sier prosjektleder for #5 for hvalen, Marianne Heggenhougen.

Kampanjen #5forhvalen oppfordrer alle til å plukke litt søppel fra bakken hver dag, og gir oss en enkel og konkret måte å bidra til å hindre forsøpling av havet. Dersom 1 av 5 nordmenn plukker 5 søppelting hver dag, så sparer vi naturen for potensielt 35 tonn søppel!

Kampanjen #5 for hvalen har et viktig budskap som det er enkelt å stille seg bak. Forsøpling og plast på avveie som havner i naturen, er et stort miljøproblem som NorgesGruppen ønsker å bidra til å løse. NorgesGruppen har blant annet satt seg mål om å redusere bruken av plast med 20 prosent innen 2025 som et skritt på veien.

NorgesGruppen støtter #5 for hvalen og oppfordrer alle til å bli med på å rydde verdens hav på farta.

Slik kan du bidra til å rydde (litt) av verdens hav på farta:

  1. Plukk 5 søppelting, hvor som helst når som helst! (ispapir, takeaway-kopp etc).
  2. Ta et bilde av det, f.eks. av at du plukker søppel, av søpla du har plukket, eller naturen som du er med på å redde.
  3. Del bildet på Instagram og andre sosiale kanaler med hashtaggen #5forhvalen.
  4. Utfordre en venn (eller fem) til å gjøre det samme.

 

Les mer om kampanjen #5forhvalen her.

5 for hvalen inspirasjonsbilde