ASKO og ST1|Shell inngår avtale om bærekraftig biodrivstoff

ASKO og ST1|Shell inngår avtale om bærekraftig biodrivstoff

Dagligvaregrossisten ASKO og energiselskapet ST1 har i dag inngått langsiktig avtale om leveranser av bærekraftig biodrivstoff til ASKO. Avtalen sørger for at ASKO gjør et betydelig skritt i retning av å nå ambisjonen om 100% fornybart drivstoff i distribusjon innen 2020.
28. februar 2017

Drivstoffet ST1 skal levere er produsert med utgangspunkt i slakteavfall, matavfall, restprodukter fra skogindustrien etc. Alle produktet er sertifisert etter EUs bærekraftkriterier.

ST1 forplikter seg til å levere bærekraftig biodrivstoff til samtlige av ASKOs 13 anlegg i Norge fra 1. april i år. Bare i inneværende år vil ST1 levere 11 millioner liter biodrivstoff til ASKO. Avtalen som er inngått er 5 årig.

- ASKO har en ambisjon om å bli bærekraftig og klimanøytral. Derfor er det av stor betydning at våre lastebiler forurenser minimalt. Avtalen vi nå har inngått med ST1 er viktig for å nå våre klimamål, sier styreleder Torbjørn Johannson i ASKO.

- For ST1 er denne avtalen svært gledelig. Den gjør at vi styrker vår posisjon som et ledende selskap innen fornybar energi. Jeg opplever at det er spennende å jobbe sammen med ASKO, ettersom selskapet i likhet med ST1 har ambisiøse mål innen klima og miljø, sier administrerende direktør i ST1 Norge Mika Wiljanen.

Fakta

Om ASKO
ASKO er NorgesGruppens grossistselskap. ASKO omfatter 13 regionale ASKO-selskap, sentrallagre og samlastingsterminal på Vestby i Akershus. ASKO NORGE AS er morselskapet til de regionale ASKO-selskapene, og samtidig det regionale ASKO-selskapet i Oslo og Akershus. ASKO-selskapene er lokalisert fra Lillesand i sør til Tromsø i nord. Med 600 lastebiler på veien hver dag er ASKO en av Norges største transportbedrifter.

Om ST1
ST1 er et finsk energiselskap med visjon om å være ledende på produksjon og salg av CO2-bevisst energi. St1 Nordic har i tillegg til bensinstasjoner, flere fabrikker for produksjon av avansert bioetanol i Finland og Sverige. St1 Group driver et oljeraffineri Sverige. St1 Nordic er en av Nordens ledende selskaper innen olje og energi. Selskapet driver Shell stasjonene i Norge, Sverige og Finland og selger drivstoff, butikkvarer og bilvask på 1 450 energistasjoner, og selger fossile og fornybare drivstoff og oljeprodukter til bedriftskunder innen industri, marine og transport.