Dette er finalistene til Årets lokalmatgründer

Dette er finalistene til Årets lokalmatgründer

Søndag 21. august er siste frist for å stemme på Årets lokalmatgründer 2016.
19. juli 2016

Bak prisen Årets lokalmatgründer står Nationen, Hanen og NorgesGruppen. I mai gikk man bredt ut for å få forslag til verdige kandidater. Juryen valgte seks finalister, som publikum har kunnet stemme over gjennom sommeren.

De seks finalistene til Årets lokalmatgründer 2016 er:

- Thorbjørnrud Hotell, Jevnaker, ved Olav Lie-Nilsen
- Sæterstad gård, ved Knut Kastnes og Siri Kobberrød, Hattfjelldal i Nordland
- Matkassen Rågo, ved Gustav Myraune, Frosta
- Terroir Røros, ved Ingulf Galåen og Mikael Forselius
- Frukt- og siderruta, gårdene Lekve, Syse og Hakastad, Ulvik i Hardanger
- Wangensten AS, ved Jørn Wangensten, Valdres

Stem på din favoritt til Årets lokalmatgründer her. Frist 21. august.

– Vi er først og fremst på jakt etter gründeren, ikke bare produktet. Helheten er viktig når vi skal kåre vinneren, alt fra design til merkevarebygging, logistikk, forretningsplan og hvordan du tjener penger på produktet, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim.

Fakta

Om prisen:

  • Omfatter både tjenester og produkter innenfor lokalmat. Omfatter råvarer, foredlede produkter, servering, salg gjennom gårdsbutikk, nettbutikk eller lignende.
  • Produkter skal være tilgjengelig for salg.
  • Det blir lagt vekt på kommersiell suksess og nyskaping.
  • Konkurransen er åpen for alle, uavhengig av produktkategori.
  • Kandidatene må ha utviklet og/eller produserer produktet eller tjenesten selv.
  • Vinneren får 50.000 kroner og en kompetansedag

Juryen:

  • Juryleder: Hilde Charlotte Solheim, tidligere direktør for reiseliv og kultur i Virke, nå frilanser og styreleder i destinasjon Røros.
  • Rino Andersen, konstituert sjefredaktør i Nationen
  • Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen.
  • Eivind Haalien, sjef for lokalmat i NorgesGruppen.

KONTAKTPERSON

Daniel Sellevoll
Kommunikasjonsrådgiver samarbeid og merkevare
95971597