Bak prisen Årets lokalmatgründer står
Nationen, Hanen og NorgesGruppen. I mai gikk man bredt ut for å få forslag til verdige kandidater. Juryen valgte seks finalister, som publikum har kunnet stemme over gjennom sommeren.
De seks finalistene til Årets lokalmatgründer 2016 er:
- Thorbjørnrud Hotell, Jevnaker, ved Olav Lie-Nilsen
- Sæterstad gård, ved Knut Kastnes og Siri Kobberrød, Hattfjelldal i Nordland
- Matkassen Rågo, ved Gustav Myraune, Frosta
- Terroir Røros, ved Ingulf Galåen og Mikael Forselius
- Frukt- og siderruta, gårdene Lekve, Syse og Hakastad, Ulvik i Hardanger
- Wangensten AS, ved Jørn Wangensten, Valdres
Stem på din favoritt til Årets lokalmatgründer her. Frist 21. august.
– Vi er først og fremst på jakt etter gründeren, ikke bare produktet. Helheten er viktig når vi skal kåre vinneren, alt fra design til merkevarebygging, logistikk, forretningsplan og hvordan du tjener penger på produktet, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim.