Dolly Dimple’s forener krefter med Peppes Pizza

Dolly Dimple’s forener krefter med Peppes Pizza

Dolly Dimple’s og Peppes Pizza slår seg sammen i en allianse som skal løfte pizza-markedet i Norge.
31. mars 2016

Sammen med Peppes Pizza står Dolly Dimple’s enda bedre rustet til å gi kundene gode matopplevelser også i fremtiden. Restaurant- og servicehandelsmarked er tøft, og på relativt kort tid har konkurransen blitt forsterket ved at flere aktører har etablert seg.

- Dolly Dimple’s er posisjonert for videre vekst, takket være de ansatte i Dolly Dimple’s som har gjort et utmerket arbeid med lønnsomhetsforbedringer og implementering av et tidsriktig og attraktivt konsept, sier kjedeleder Marianne Ødegaard Ribe. Vi er nå en veldrevet kjede som går inn i en ny og spennende fase, legger Marianne til.

- Potensialet for videre verdiskapning er størst ved å gå sammen. Begge merkevarene vil bestå og driften av restaurantene fortsetter som før, forteller hun videre.

- Driftskompetansen og bransjeerfaringene til ansatte vil være viktig å ta vare på i den nye virksomheten. Ansatte i Dolly Dimple’s vil få mulighet til å bli med på en spennende reise fremover, forteller Marianne.

En naturlig konsekvens i en konsolidering, er at det største selskapet får majoritetsandel. NorgesGruppen Servicehandel får derfor en minoritetsandel på cirka 20 prosent.

- Med et fortsatt eierskap i det nye selskapet, ønsker vi å bevare og videreutvikle en merkevare og et konsept som vi er stolte av. Peppes Pizza kom til oss fordi de ser at vi har gjort mye riktig og fordi det er mye å hente på å etablere en større og mer slagkraftig allianse, forteller Marianne.

Sammenslåingen forutsetter godkjennelse fra Konkurransetilsynet. Denne avklaringen kan vi vente i løpet av de nærmeste månedene. Før denne godkjennelsen er på plass, vil all vår drift fortsette som normalt.

Fakta

Om Umoe Restaurants
Umoe Restaurants AS er Skandinavias ledende restaurantkonsern med en årlig omsetning på over 4 milliarder kroner og nærmere 9 000 medarbeidere fordelt på over 330 restauranter og cafeér fordelt på kjente merkevarer som Starbucks (geografisk lisenstaker), Peppes Pizza, TGI Fridays (Master franchise), Burger King (Master franchise) og Blender, en leverandør av mat- og drikkekonsepter på lufthavner og i kjøpesenter. Umoe Restaurants AS eier også 50 % av Rail Gourmet Togservice AS.
Umoe Restaurants eies av Umoe Group som eies av Jens Ulltveit-Moe og hans familie.

Om Peppes Pizza
Peppes Pizza introduserte nordmenn for amerikansk pizza i 1970, og har siden den gang satt et tydelig preg på nordmenns pizzavaner og - preferanser. Peppes Pizza har i dag 81 avdelinger, og er den største pizzarestaurant-kjeden i Skandinavia med rett under 2000 ansatte. Uformell atmosfære i hyggelige omgivelser kjennetegner Peppes' restauranter. Med utgangspunkt i det amerikanske pizzakjøkken tilbyr Peppes stadig nye pizzaopplevelser, og bidrar til å utvikle pizzakategorien videre.

Om NorgesGruppen Servicehandel
Profilhuset NorgesGruppen Servicehandel (NGS) har ansvaret for eierskap, utvikling og drift av attraktive konsepter i markedet for lettvinte måltids- og drikkeløsninger. Servicehandel omsetter årlig for 3 700 MNOK med total 810 utsalgssteder. NorgesGruppen Servicehandel har to hovedsatsingsområder. Det ene er å være en ledende kjøpmannskjede innenfor kiosk og fastfood. Det andre er å være et offensivt kjedehus med både egendrevne og franchisedrevne utsalg på attraktive markedsplasser som kjøpesentre og trafikknutepunkter. Servicehandelsmarkedet er i en positiv utvikling, spesielt innenfor kategoriene måltidsløsninger og drikke.

Om Dolly Dimple’s
Dolly Dimple’s er en pizzakjede der kjernemålgruppen er unge mennesker og barnefamilier som spiser pizza både privat eller i jobbsammenheng. Våre kunder kan velge om de vil spise i restaurant, ta med pizzaen hjem eller få den levert på døren. Dolly Dimple’s har fullført oppussing og implementering av fast casual-konseptet i alle egeneide restauranter. Resultatene i 2015 viser god utvikling, med positiv salgsvekst på egeneide restauranter. Kjeden har pr. 31.12.2015 42 restauranter, 27 egeneide og 15 franchisedrevet. Totalt hadde kjeden en omsetning på 327 MNOK.

 

KONTAKTPERSON

Ingrid Solberg Gundersen
Kommunikasjonssjef Konserninformasjon
97514495