Fakta om flytende gårdsegg

Fakta om flytende gårdsegg

NorgesGruppen har lansert flytende gårdsegg på flaske, og det har skapt reaksjoner. Vi ønsker derfor å bidra med fakta om produktet og hvorfor det har kommet på markedet.
04. april 2022

Eldorado flytende gårdsegg er lansert først og fremst fordi vi ønsker å bidra til økt konsum av egg og en utvidelse av bruksområdene. Samtidig er dette et produkt som møter kundenes ønske og behov for enklere løsninger. Flytende egg kan være praktisk å ta med seg ut på tur for å lage eggerøre på primusen, hytteturer/reiser hvor det er upraktisk med knusbare egg, eller for dem som har et høyt forbruk av egg og for eksempel mindre tilgjengelig plass i kjøleskapet. 

Det er også viktig å understreke at flytende egg først og fremst produseres av industriegg, altså egg som i utgangspunktet ikke går til vanlig konsum og salg i butikk. Dermed bidrar produktet til bedre utnyttelse av den totale produksjonen av egg og bidrar til redusert matsvinn. Eggeskallet som blir til overs i produksjonen håndteres også på en spesiell måte og brukes blant annet som dyrefôr

Vi ser at noen reagerer på at egg har naturlig emballasje, og at det derfor er unødvendig med flytende egg på plastflasker. Da er det greit å ta med i vurderingen at vanlige egg også pakkes inn i ekstra emballasje i form av kartonger. 

Kort sagt er dette produktet kommet på markedet som et supplement til ordinære egg og for å bidra til økt forbruk og enklere anvendelse