Fantastisk etterspørsel etter norske jordbær

Fantastisk etterspørsel etter norske jordbær

Nå er det full dekning av norske jordbær i alle NorgesGruppens butikker over hele landet. Det er gode nyheter for nordmenn som mener det ikke blir sommer uten norske jordbær.
07. juli 2022

- Vi har stort sett norske jordbær i alle våre butikker i hele juli. Med forbehold om at det selvfølgelig kan bli utsolgt og at vi er avhengig av været, sier frukt- og grøntansvarlig i NorgesGruppen, Pål Westby.

I fjor solgte NorgesGruppen 1970 tonn med norske jordbær. I år forventer man å selge hele 2400 tonn i sesongen, som i år kommer til å vare helt til 15.september. Westby forteller at det er en fantastisk etterspørsel etter norsk jordbær.

- Norske forbrukere venter på norske jordbær og når de kommer til salgs, så blåser de norske jordbærene ut av butikkene, sier han og er ikke i tvil om hvorfor:

- Det har først og fremst med smak å gjøre. Her i Norge har vi har en fordel med klimaet vårt, da det er stor forskjell på natt- og dagtemperatur, noe som gir maksimal smaksutvikling i jordbærene. I tillegg har kortreist mat blitt mer aktuelt for forbrukerne de siste årene. Vi ser generelt at nordmenn etterspør mer norske varer.

I år satses det på fire hovedsorter av jordbær: Malwina, Saga, Favori og Korona. Disse utgjør totalt rundt 90 prosent av produksjonen.

Kan nyte norske jordbær i september
Høsten 2021 uttalte NorgesGruppen at de ønsker å øke salget av norske jordbær med 50 prosent innen 2025. De siste årene har kvaliteten, tilgjengeligheten og utvalget av norske jordbær gått ned, og målet nå er å få norske jordbær tilbake i verdensklasse. Dette initiativet har allerede i år ført til en merkbar økning av jordbærproduksjonen. Det betyr at nordmenn vil få kunne nyte norske jordbær til langt ut i september. Med i dette samarbeidet er Gartnerhallen og BAMA.

- Dette er første året vi har gode volumer av norske jordbær også i august og september. Så for de som har reist utenlands i sommer, vil det fortsatt være mulig å nyte norske jordbær når de kommer hjem til Norge, sier Pål Westby.

I følge en fersk undersøkelse fra Opplysningskontoret for Frukt og Grønt (OFG) sier 87 prosent av nordmenn at de synes smaken på norske jordbær er best. I samme undersøkelse kommer det frem at 70 prosent mener at det ikke blir noen sommer uten norske jordbær.


Kontaktperson:

Ingvild Fylling: 988 48 784