Gresskar-boom til Halloween

Gresskar-boom til Halloween

Fra å nesten ikke selge gresskar i det hele tatt for 6-7 år siden, forventer NorgesGruppens butikker å selge gresskar for over 2 millioner kroner denne uken. Ingen tvil om at Halloween er rett rundt hjørnet.
27. oktober 2015


Fra en tilnærmet null-omsetning for 6-7 år siden, har gresskarsalget steget år for år. Og i år når vi en all time high med en økning på over 25 prosent i forhold til i fjor. Mye takket være den relativt ferske Halloween-tradisjonen, selvfølgelig, men vi bruker gresskaret til mer enn dekorasjon.
- Nordmenn begynner å få øynene opp for gresskaret som mat. Det kan brukes til alt fra supper og stuinger til kaker og paier, sier kategoriansvarlig for frukt og grønt, Pål Westby.
- I NorgesGruppens butikker selger vi 6-7 ulike sorter gresskar, både pynte/dekor-gresskar, mat-gresskar og typiske Halloween-gresskar. Sistnevnte kan også brukes til mat, men de fleste kjøper dem nok for å lage lykter til kveldens feiring.

Og det er ingen tvil om at det primært er Halloween som har ført til gresskar-veksten. Omtrent 90 prosent selges uken før Halloween. Totalt forventer vi å selge 235 tonn gresskar i oktober, og det aller meste er norsk produksjon.

Vil du vite mer om gresskar, bruksområder og næringsinnhold? Da kan du lese mer på bama.no.

KONTAKTPERSON

Kine Søyland
Kommunikasjonssjef
900 79 888