Gresskar-rush til Halloween

Gresskar-rush til Halloween

Oktober er gresskar-måneden fremfor noen. NorgesGruppens butikker forventer å selge gresskar for 4 millioner kroner denne måneden. Ingen tvil om at Halloween er rett rundt hjørnet.
24. oktober 2017

Fra en tilnærmet null-omsetning for 8-9 år siden, så har gresskarsalget steget år for år. Riktignok har veksten flatet ut litt de siste par årene, men forbruket vokser fortsatt og når sitt absolutte toppunkt i oktober. Mye takket være den relativt ferske Halloween-tradisjonen, selvfølgelig, men vi bruker gresskaret til mer enn dekorasjon.

- Nordmenn begynner å få øynene opp for gresskaret som mat. Det kan brukes til alt fra supper og stuinger til kaker og paier, sier kategoriansvarlig for frukt og grønt, Pål Westby.

- I NorgesGruppens butikker selger vi 6-7 ulike sorter gresskar, både pynte/dekor-gresskar, mat-gresskar og typiske Halloween-gresskar. Sistnevnte kan også brukes til mat, men de fleste kjøper dem nok for å lage lykter til Halloween-feiringen i slutten av måneden.

Og det er ingen tvil om at det primært er Halloween som har ført til gresskar-veksten. Omtrent 90 prosent selges uken før Halloween. Totalt forventer NorgesGruppen å selge over 300 tonn gresskar i oktober, og det aller meste er norsk produksjon.

- Selv om mange kjøper gresskar først og fremst for å lage Halloween-lykt, så oppfordrer vi til å også bruke gresskaret til mat. Det er både sunt og smaker godt, og du slipper å kaste fullgod råvare, sier Pål Westby.

Inspirasjon til oppskrifter og Halloween-fest finner du hos Kiwi, Meny og Spar.

Vil du vite mer om gresskar, bruksområder og næringsinnhold? Mer informasjon finner du på frukt.no og bama.no.

KONTAKTPERSON

Kine Søyland
Kommunikasjonssjef
900 79 888