Grofondet deler ut nye millioner til gode prosjekter

Grofondet deler ut nye millioner til gode prosjekter

- Vi ser etter produkter og løsninger som vil gagne forbruker, butikk og bonde, sier leder av fondet Inger Longva Birkevold.
10. januar 2019

Grofondet ble opprettet av Gartnerhallen SA, NorgesGruppen ASA og Bama Eiendom AS i 2015 etter flere års samarbeid. Fondet skal dele ut 100 millioner kroner innen 2025 til prosjekter som bidrar til å øke produksjon og forbruk av norsk frukt, bær, grønnsaker og poteter på en bærekraftig måte.


Skal gagne hele verdikjeden

Søknadsfristen for støtte til nye prosjekter er 21. mars 2019. Det gis støtte til forsknings- og utviklingsprosjekter, utviklingsprosjekter i verdikjeden og til kompetanseheving.

-Det er viktig for oss at midlene vi gir ut kommer hele verdikjeden til gode. Vi ser etter produkter og løsninger som vil gagne forbruker, butikk og bonde, forklarer leder av fondet Inger Longva Birkevold.

Søk om støtte her.


Mye å ta tak i

Fondet har så langt gitt ut 22 millioner kroner til 20 prosjekter, og leter nå etter nye spennende prosjekter å gi støtte til i 2019.  

-Vår erfaring er at det er veldig mange gode ideer i bransjen, og det er bra for det er mange utfordringer å ta tak i. Det er fantastisk at vi så langt har kunnet bidra til utvikling av norske søtpoteter, plastfri tomatemballasje og vaksine for isbergsalat – og det er bare for å nevne noen, sier Birkevold.

Les om tidligere prosjekter her.


Foto: Bama 


For mer informasjon om Grofondet ta kontakt med:
Inger Longva Birkevold
Leder av Grofondet  
Tlf: +47 416 26 310
E-post: post@grofondet.no

 

Leder av Grofondet, Inger Longva Birkevold.