Jakten på Årets lokalmatgründer er i gang

Jakten på Årets lokalmatgründer er i gang

Nå kan du nominere kandidater til Årets lokalmatgründer. Juryen ser etter ideer som skal løfte norsk lokalmat.
06. mai 2016

Det Norske Vaffelstekeriet vant prisen i fjor, for imponerende innovasjonskraft både i oppskrifter og konsept.

Nå starter jakten på Årets lokalmatgründer 2016, hvor vinneren skal kåres under Matstreif i Oslo i september.

– Vi er på jakt etter entreprenørskapet, og den gode forretningsmodellen som har gitt innovasjon, sier juryleder Hilde Charlotte Solheim til Nationen.

– Det hjelper lite å sitte på en god idé, og et godt produkt, om en ikke får den ut i markedet og andre får vite om den, sier Eivind Haalien, sjef for lokalmat i NorgesGruppen.

Det er Hanen, Nationen og NorgesGruppen som står bak prisen Årets lokalmatgründer.

Forslag til kandidater sammen med en begrunnelse, sendes til lokalmat@nationen.no, innen 31. mai 2016. 


Fakta

Om prisen:

  • Omfatter både tjenester og produkter innenfor lokalmat. Omfatter råvarer, foredlede produkter, servering, salg gjennom gårdsbutikk, nettbutikk eller lignende.
  • Produkter skal være tilgjengelig for salg.
  • Det blir lagt vekt på kommersiell suksess og nyskaping.
  • Konkurransen er åpen for alle, uavhengig av produktkategori.
  • Kandidatene må ha utviklet og/eller produserer produktet eller tjenesten selv.
  • Vinneren får 50.000 kroner og en kompetansedag

Juryen:

  • Juryleder: Hilde Charlotte Solheim, tidligere direktør for reiseliv og kultur i Virke, nå frilanser og styreleder i destinasjon Røros.
  • Rino Andersen, konstituert sjefredaktør i Nationen
  • Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen.
  • Eivind Haalien, sjef for lokalmat i NorgesGruppen.

KONTAKTPERSON

Daniel Sellevoll
Kommunikasjonsrådgiver samarbeid og merkevare
95971597