Liten kyllingprodusent reduserer plasten med 70 %

Liten kyllingprodusent reduserer plasten med 70 %

Hovelsrudkylling lanserer i disse dager en forpakning som reduserer plasten med over 70 prosent. De miljøvennlige forpakningene kommer med økologisk kyllingbryst i utvalgte Kiwi- og Spar-butikker.
16. september 2020

- Vi bryr oss om dyr og miljø, og når vi nå fikk anledning til å lansere våre kyllingbryst i butikk, så ønsket vi å gjøre det på en måte som var bedre for miljøet enn dagens plastpakker, sier Marianne Olssøn i Hovelsrudkylling.

Den nye forpakningen består av papp og så lite plast som mulig. Emballasjen har en tynn plastfilm som skal sørge for best mulig holdbarhet, og plasten er redusert med over 70% i forhold til en vanlig forpakning.

- Vi har arbeidet i ett år med den nye løsningen og er veldig fornøyd med resultatet. Vi håper og tror at andre vil følge etter, sier Marianne Olssøn.

Kyllingene fra Hovelsrud lever, i følge produsenten, det gode kyllingliv. De har god plass, naturlig døgn, får gå ute i en stor hage, de spiser økologisk fôr, blomster og urter. Kyllingene fikk i 2018 som de første og eneste Dyrevernmerket for gode oppvekstsvilkår og er økologisk godkjent av debio. Kyllingene er av en saktevoksende rase og lever minst 70 dager.

De nye forpakningene blir altså å finne i utvalgte Kiwi- og Spar-butikker rundt om i landet fra og med uke 38.