Narasinfri kylling i alle våre kjeder

Narasinfri kylling i alle våre kjeder

Nå er narasinfri kylling å finne i både Kiwi, Meny, Spar og Joker-butikker over hele landet.
18. januar 2016

19.januar lanserte Kiwi som første lavpriskjede en full serie med narasinfrie kyllingprodukter.
– Norske forbrukere er opptatt av at kylling skal være fostret opp på godt fôr. Når kylling som ikke har fått narasin i fôret kan fås til en rimelig pris for alle, vil dette raskt bli kundenes førstevalg, mener Harald Bregner. Han er leder for ferskvare og kvalitet i Kiwi, og har lenge sett fram til å lansere nyheten.

Serien går under navnet «Favorittkylling» og vil finnes som kyllingfilet, lårfilet, kyllingbryst, kyllinglår, kyllingkjøttdeig og hel kylling i alle Kiwi-butikker. Med dette følger Kiwi etter Meny som i 2015 var første aktør til å lansere narasinfri kylling med sin serie «KyllingGården».

Først i markedet
Det var i oktober 2014 at forskere og opinionsledere uttrykte sin bekymring angående narasin i kyllingfôret. At forbrukerne dermed kjøpte betraktelig mindre kylling, var et klart signal for at de ønsket en mer naturlig kylling uten bruk av narasin i produksjonen. På kort tid ble kyllingproduksjonen lagt om og Meny var først på markedet ved å lansere «KyllingGården» som produseres av Prior.

Kyllingene får bedre plass
Ikke bare vil begynnelsen av 2016 bringe kylling uten narasin i fôret i alle Kiwi-butikker. Også Meny-kyllingen får nå bedre plass i butikkhyllene.
- Vi er opptatt av kvalitet og utvalg, og da er det naturlig også å fokusere på dyrevelferd. At kyllingene fra «KyllingGården» får større plass, er et viktig skritt i riktig retning, sier Meny-sjef, Vegard Kjuus.

«KyllingGården» får 15 prosent mer plass enn vanlig standard i Norge. Dette er på Europa-toppen når det gjelder storproduksjon av kylling og en helt unik satsing for å sikre høy dyrevelferdsstandard.


Les mer om Kiwis kyllingsatsing
Meny forsterker satsingen på narasinfri kylling og gir produktene mer plass i hyllene.