Klatrer oppover på kåring over mest attraktive arbeidsgivere

Klatrer oppover på kåring over mest attraktive arbeidsgivere

NorgesGruppen er best i dagligvarebransjen, og ligger på en topp-plassering sammen med noen av Norges mest kjente merkevarer og virksomheter.
03. november 2022

En undersøkelse blant 12.924 yrkesaktive rangerer NorgesGruppen som landets sjette mest attraktive arbeidsgiver. Foran på listen står DNB, Equinor, Google, Innovasjon Norge og Forsvaret. På 10. plass finner vi Orkla, på 31. plass Coop Norge, på 33. plass Tine, og på 35. plass kommer Reitangruppen. Spørsmålet respondentene ble stilt var «hvem er din drømmearbeidsgiver». Undersøkelsen gjennomføres hvert år av employer branding-selskapet Universum.

– Det er veldig gøy at vi rykker opp en plass når det gjelder alle virksomheter og bransjer i Norge totalt, sier HR-direktør Dina Rolstad Thune i NorgesGruppen. - Det er fint at vi er best likt innen varehandel, men ekstra bra at vi rykker oppover på den totale lista. Vi skal bli bedre og da må vi måle oss også med bransjer utenfor oss selv og som vi ser er attraktive å jobbe i.

HR-direktøren tror opprykket skyldes at NorgesGruppen er en seriøs aktør som jobber strategisk og langsiktig med å gjøre hverdagen bedre for folk.

– Vi jobber for et bærekraftig arbeidsliv, og har 45.000 stolte ambassadører som jeg håper fremsnakker sin arbeidsplass. Det gir økt yrkesstolthet for vår bransje, og det er supert at dette blir lagt merke til der ute. 

Dina R. Thune mener en slik kåring er viktig fordi det gir en puls på hvordan man ligger an, sammenlignet med konkurrenter i bransjen, men også de andre bransjene man konkurrerer med om å sikre seg de beste folkene.

– Vi skal bygge folk og en organisasjon som er klar for fremtiden. Da har det stor verdi at vi også blir rangert av de samme talentene som vi ønsker å tiltrekke oss, slik at de velger oss neste gang de skal søke jobb, sier Thune.


Universum er et internasjonalt selskap som spesialiserer seg på employer branding. Selskapet har sin opprinnelse i Sverige, og ble grunnlagt i 1988. De gjennomfører undersøkelser blant studenter og yrkesaktive hvert år.