Integrering og matkasting på agendaen

Integrering og matkasting på agendaen

Med integrering og matkasting som hovedtemaer, ble årets seminar for samfunnsansvar en arena for aktuelle refleksjoner og diskusjoner.
30. mars 2016

- Vi ønsker å delta på den store nasjonale dugnaden for integrering, sa Tommy Korneliussen på dagens seminar for samfunnsansvar. Seminaret ble arrangert på hovedkontoret til NorgesGruppen på Skøyen, i anledning at den årlige Samfunnsrapporten ble lansert.

- For mange ungdom er en av kjedene i NorgesGruppen deres aller første møte med arbeidslivet, sa Tommy videre i sitt innlegg. Ungdom som står utenfor arbeidslivet er også viktig å tenke på i arbeidet med integrering, i tillegg til innvandrere med en annen kultur og mennesker med psykisk eller fysisk handikapp, sa han.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug presiserte i sitt innlegg at hun var glad for at NorgesGruppen har satt integrering på agendaen.
- NorgesGruppen og dagligvarebransjen er en foregangsnæring på integrering som mange andre kan lære av, sa Listhaug i sin tale.

Som eksempler på hva NorgesGruppen så langt har gjort på integrering var to medarbeidere i henholdsvis ASKO og KIWI tilstede for å snakke om sine erfaringer.

Valdas Pocius fra Litauen, som jobber i ASKO på Kalbakken, har hatt en stor utvikling på arbeidsplassen. Hos ASKO er det medarbeidere fra 27 ulike nasjonaliteter, og ledelsen vektlegger i stor grad inkludering og oppfølging av sine ansatte for å sikre integrering.

Hanne Høivik og Aferdite Doshlaku jobber begge på KIWI Joa i Rogaland. Aferdite, som er fra Kosovo, forteller at hun er stolt av å jobbe i en kjede med like muligheter for alle.

Bilder:
Hanne Høivik og Aferdite Doshlaku , KIWI
Valdas Pocius og Bjarne Holm, ASKO