Skjærgaarden fikk MENYs matskattstipend

Skjærgaarden fikk MENYs matskattstipend

Landbruks- og matminister Jon Georg delte ut 500.000 kroner til Skjærgaarden Gartneri under det årlige lokalmatseminaret arrangert av MENY og NorgesGruppen.
02. september 2016

Statsråden var også juryleder for matskattstipendet som var på til sammen 750.000 kroner. Bjærtnes og Hoel vant 2. premie på 200.000 kroner, mens Eiker Gårdsysteri fikk 3. premie med et stipend på 50.000 kroner.

MENYs matskattstipend ble delt ut første gang i år, og gikk denne gangen til en lokalmatprodusent med unike kvalitetsprodukter, og som med stipendet vil kunne tilby nye produkter, øke produksjonen eller være i stand til å henvende seg til nye markeder. Skjærgaarden Gartneri vil bruke stipendet til å delfinansiere et biokullanlegg, som vil være unikt i Norge.

- Regjeringen har en ambisjon om at samlet omsetning av lokalmat skal vokse til 10 milliarder innen 2025. Det er mulig fordi vi i Norge har ambisiøse og kreative matinnovatører som både kan og tør satse. Årets matskattvinner kombinerer bærekraft og spiskvalitet på en imponerende måte, og er et forbilde for alle som ønsker å bidra til å utvikle norsk matproduksjon og norsk matkultur, sier juryleder og prisutdeler Jon Georg Dale. 

Her kan du lese mer om den nye saktevoksende kyllingrasen som ble lansert av Aadne Søyland fra Gårdsand sammen med MENY, også på lokalmatseminaret.