Tapetserte NM-pallen i frukt og grønt

Tapetserte NM-pallen i frukt og grønt

NorgesGruppen stakk av med hele pallen da beste kjede ble kåret under NM i frukt og grønt i dag morges. MENY stakk av med seieren etterfulgt av KIWI på andre plass og SPAR på tredje plass.
14. juni 2018

I morges ble NM i frukt og grønt arrangert på Sentralen i Oslo i regi av Opplysningskontoret for frukt og grønt. Kåringen av de beste dagligvarebutikkene fant sted for 11. gang og folkehelseminister Åse Michaelsen var til stede som prisutdeler.

NorgesGruppen stakk av med alle tre plassene i den helt nye priskategorien «kjedeprisen», en pris som skal gå til den kjeden som har størst frukt- og grønt-andel på kjedenivå (vektes med 70%) og samtidig kan vise til størst organisk vekst (vektes 30%). 

Det ble også kåret vinnerne på butikknivå i kategorien Norgesmester i frukt og grønt i stor/liten butikk, samt en ny kåring av årets frukt- og grønt ambassadør dagligvare. I klassen for butikker over 1000 kvm gikk Coop Mega Bekkestua av med seieren, mens SPAR Hjelmeland tok førsteplassen i klassen for butikker under 1000 kvm. Irene Agnalt hos Rema Østre Østland ble kåret til årets frukt- og grønt ambassadør.

Måleperioden strakk seg over 12 måneder, fra 1. juni i fjor til 31. mai i år.