UNIL støtter Regnskogfondet med 350 000 kroner

UNIL støtter Regnskogfondet med 350 000 kroner

I arbeidet mot uforsvarlig avskoging går 5 kroner for hver solgte pose med Eldorado paranøtter til Regnskogfondet. Slik blir det penger av. -Vi er stolte av å kunne bidra, sier Vibeke Lundby i UNIL.
16. januar 2019

Paranøtt-treet vokser kun i urskogen i Amazonas og kan bli opptil 500 år gammelt. Paranøtt-treet er fredet, men det er ikke artene det er avhengig av for å overleve. Uforsvarlig avskoging av regnskogen er en trussel for dyre- og plantelivet i disse sårbare områdene, og er en av verdens største miljøutfordringer. 

For hver pose av Eldorado paranøtter går 5 kroner til RegnskogfondetNorgesGruppen har satt som mål å stanse ulovlig og uforsvarlig avskoging i egen verdikjede innen 2020. Nå gir UNIL, som er ansvarlig for NorgesGruppens egene merkevarer, 350 000 kroner til Regnskogsfondet. For hver pose med Eldorado paranøtter går nemlig 5 kroner til deres arbeid for å verne om regnskogen. Det er solgt 70 000 poser, og slik blir det penger av. 

- Avskoging er en av vår tids største utfordringer, og vi er stolte over å kunne bidra i arbeidet Regnskogfondet gjør for å verne om verdens regnskoger, sier Vibeke Lundby innkjøpssjef i UNIL.


Viktig for urbefolkningen 

For skogfolket og urbefolkningen i Amazonas er paranøtten en viktig inntektskilde. Regnskogfondet har gjennom mange år jobbet for å muliggjøre at regnskogenes urbefolkning kan leve av nøttesanking. Sammen med skogvern er slike prosjekter med på å beskytte viktige skogområder, slik at paranøtter fortsatt kan sankes.

- Vi setter stor pris på støtten fra Unil/Eldorado gjennom salg av paranøtter. Paranøtt-treet kan kun vokse i intakt regnskog og er godt eksempel på hvor viktig det er å bevare regnskogen, sier Anders Hylbak Bolstad, fra Regnskogfondet

 
Les mer om hvordan NorgesGruppen jobber for en bærekraftig verdikjede her. 


Foto: Wolter Silveira