100 KIWI-butikker er nå selvforsynte med strøm

100 KIWI-butikker er nå selvforsynte med strøm

Onsdag 9. november ble vannkraftturbinen på Hensfoss på Ringerike endelig sveivet i gang etter tre år med oppgraderinger. Med KIWIs økonomiske bidrag er kraftverket fra 1946 klar for minst 30 nye år med ren, fornybar kraftproduksjon årlig tilsvarende 100 KIWI-butikkers forbruk.
18. november 2022

KIWI ønsker å bidra til at det produseres ny fornybar strøm. Det at KIWI nå har reddet turbinen på Hensfoss, er en viktig del av arbeidet for å bli klimanøytral. Ved å redde Glitre Energis utslitte kraftturbin bidrar KIWI til å produsere den billigste, mest miljø- og klimavennlige strømmen. Det vil si at våre 100 KIWI-butikker i Asker, Bærum og Buskerud er selvforsynte med strøm. Og det helt uten nye inngrep i naturen.

En vannkraftturbin i KIWI-grønne farger spilte nemlig hovedrollen da Hensfoss kraftverk på Ringerike endelig skulle begynne å produsere fornybar energi igjen – tre år etter at finansieringen fra KIWI kom på plass, og oppgraderingsarbeidet av den utslitte turbinen startet. Turbinen ble onsdag 09. november 2022 satt i gang til stor applaus fra de oppmøtte.

– Dette er en merkedag og en milepæl for oss i KIWI. Det viser hva vi står for, og hvilke ambisjoner vi har. Og så er vi selvsagt skikkelig stolte av at turbinen har fått denne nydelige grønnfargen. Det må være den eneste i Norge som ser slik ut, sa KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy under åpningsarrangementet.

 

Les mer på kiwi.no