215 000 matposer reddet fra søpla i 2022

215 000 matposer reddet fra søpla i 2022

MENY har i år reddet 215 000 poser med overskuddsmat via Too Good To Go. Det er hele 45 000 flere poser enn i fjor. Bevisstheten rundt matsvinn er økende, sier Unni Skjønhaug, ansvarlig for matsvinn i MENY.
09. januar 2023

Hver kveld før stenging fyller MENY-butikkene overskuddsmat i Too Good To Go-posene. Det er varer som er i ferd med å gå ut på dato, men også dagsferske bakevarer og mat fra varmeskapet.
- Vi ønsker ikke å kaste spiselig mat, derfor er Too Good To Go en strålende løsning. Vi unngår matsvinn og kundene som henter posene får god mat til en billig penge. Posene er populære, sier Skjønhaug.

I dag har 148 MENY-butikker Too Good To Go, mot 137 butikker i fjor. Flere butikker, kombinert med økt intern bevissthet rundt ordningen, forklarer økningen i matporsjoner reddet. Neste år har MENY som mål at alle kjedens 185 butikker er med i restematordningen.

Mål om 50% kutt
- Målet vårt er å redusere matsvinnet med 50 prosent innen 2025, målt mot 2015. For å få til det må vi ha en rekke tiltak, gode rutiner og løpende bevisstgjøring. Pr nå har vi redusert matsvinnet med ca. 30 prosent, sier Skjønhaug.

MENYs viktigste grep for kutt i matsvinn er å ha presise innkjøp og god logistikk, nettopp for å unngå å ha mat til overs. Her vil nye teknologiske løsninger bidra i økende grad.
Men med stort utvalg og mye ferskvarer er det likevel vanskelig å treffe 100 prosent på bestillinger. Det gjør det nødvendig å ha en rekke ulike tiltak, som nedprisingsdisken med datovarer, gårsdagens brød til under halv pris, små bakervarer til redusert pris før stenging, omplassert frukt og grønt til kr. 10 pr kilo og donasjon til veldedighet.
- Det fine med Too Good To Good er at vi her kan legge en blanding av varer vi har til overs, sier Skjønhaug.

MENY, som startet å samarbeide med Too Good To Go høsten 2017, har totalt reddet ca. 730 000 matposer via matredder-appen.

 

Les mer på meny.no