Disse vant Norges største lokalmatpris

Disse vant Norges største lokalmatpris

Ek Gårdskjøkken er hovedvinner av MENYs Matskattstipend 2020 og får kr. 300 000 til å utvikle nye produkter av egg. I tillegg får Nøisom et stipend på kr. 200 000 til nye alkoholfrie drikker, mens Askim frukt- & bærpresseri får kr. 100 000 for å fremme norsk bær og frukt.
21. september 2020

Fredag 18. september offentliggjorde landbruk- og matminister Olaug Bollestad vinnerne av Norges største lokalmatpris.

Vinneren er i front på bærekraft og kvalitet
Blant seks verdige finalister, trakk Ek Gårdskjøkken fra Fredrikstad det lengste strået. Pengepremien skal gå til å utvikle både hjemmelaget pavlova med ekte vaniljekrem og fersk hollandaise, produkter som ikke finnes i det norske dagligvaremarkedet.

- Eggprodusenten Ek Gårdskjøkken er i front når det gjelder både bærekraft og kvalitet, sier MENY-sjef Vegard Kjuus.

- Alle eggene, uansett fasong, blir videreforedlet til fantastiske gode og ærlige håndverksprodukter, blant annet desserter. Vi ønsker å tilby kundene våre flere produkter fra Ek, de hever kvaliteten i en kategori mye preget av industriprodukter, fortsetter han.

Les mer på meny.no

 

 

 

 

 

Relaterte saker