Nå finner du nedprisingsdiskene til SPAR i SPAR-appen

Nå finner du nedprisingsdiskene til SPAR i SPAR-appen

SPAR skal reduserer matsvinn med 70 prosent innen 2025. Et viktig tiltak er ny funksjon i SPAR-appen.
14. februar 2024

SPAR har ambisiøse mål om å redusere kasting av mat. For å nå målet på 70 % mindre matsvinn innen 2025, er tilgang og informasjon om nedprisede varer som nærmer seg utløpsdato, viktig.  

- Vi er stolte over at SPAR- appen har fått en funksjon hvor du kan se nedprisede varer som er tilgjengelig i hver butikk. Nå gjør vi det enklere for kundene å kjøpe billigere produkter som nærmer seg utløpsdato. Vi når bedre ut med informasjon, slik at vi kan få solgt unna mat, i stedet for å kaste den, sier Hanna Marie Hauge, fagkonsulent for Bærekraft i SPAR.

Tidligere måtte du som kunde ofte møte fysisk opp i butikken og lete i nedprisingsdisken for å finne disse varene. Nå kan du enkelt gå inn på SPAR-appen, trykke på “nedprisede varer”, søke opp din nærmeste SPAR-butikk og få nøyaktig oversikt over hvilke varer du kan få til redusert pris. Med tjenesten får du opptil 50% rabatt på varer med kort holdbarhet. Dette gjelder alt fra ferskvarer til hermetikk.

- Vi vet at mange kunder er både pris- og miljøbevisste og våre nedprisingsdisker er populære. Med denne tjenesten får kundene en bedre oversikt over hva som finnes av nedprisede varer, allerede før de går inn i butikken, forteller Hauge.

Prisene er identiske i appen og i de fysiske butikkene. Varene kan ikke bestilles gjennom SPAR-appen, men kunden får vite hvilke produkter butikken har tilgjengelig med redusert pris, og hvor mange varer som er igjen.

- Et av de mest effektive tiltakene for å redusere matsvinn, er å prise ned varer som nærmer seg utgått på dato i butikkene. Skal vi nå målet om å redusere matsvinnet med 70 % innen 2025, er dette et viktig tiltak, sier Hauge.

Alle SPAR og EUROSPAR-butikker i hele landet er inkludert i ordningen og kjeden er spent på hvordan den nye funksjonen blir tatt imot.

- Nå ser vi frem til å høre tilbakemeldingene fra kundene våre, som vi håper klikker seg inn på appen, finner sin favoritt SPAR-butikk og tester vårt nye tilbud, avslutter Hauge.


For mer informasjon, ta kontakt med fagkonsulent for Bærekraft i SPAR, Hanna Maria Hauge på tlf. 482 06 196.