-Vi leker ikke kortreist mat her på MENY Revetal, ler kjøpmann Martin Gran. Han legger mye arbeid i å tilby lokale spesialiteter, men aldri har han kunnet tilby kundene sine så kortreist mat som det han gjør nå.
Sammen med Bjertnæs & Hoel planlegger han å la barn fra den lokale barnehagen være med på innhøstingen for å sikre seg at den oppvoksende slekt vet hvor maten kommer fra. Barna blir invitert med til å lage og spise felles lunsj hvor potetene er endel av menyen.
Potetbonde og samarbeidspartner Åsmund Bjertnæs er imponert over hvor gode vekstvilkårene har vært på taket av kjøpesenteret.
-Det er morsomt at vi har butikker som viser frem mangfoldet i matproduksjonen på denne måten. Det er viktig at samfunnet blir bedre kjent med hvordan maten produseres. I denne prosessen må vi være ekstra kreative sier Åsmund Bjertnæs i Bjertnæs & Hoel.
Spiser du bedre, lever du bedre.