SPAR Snarøya - kjedens første miljøbutikk!

SPAR Snarøya - kjedens første miljøbutikk!

Idag, fredag 24. august, åpnet SPAR sin første miljøbutikk på Snarøya i Bærum. Butikken representerer det ypperste av energisparing i norske dagligvarebutikker.
24. august 2018

- Dette bygget er et viktig miljøprosjekt fra SPAR og et bidrag til NorgesGruppens ambisjon om å redusere klimagassutslippene, sier Ole Christian Fjeldheim, administrerende direktør i Kjøpmannshuset. I den nye butikken er det stort fokus på bruk av miljøvennlige materialer og mange innovative løsninger som skal være med på å redusere energiforbruk og CO2-avtrykket for bygget.

Norges råeste miljøbutikk?
Butikken på Snarøya har en salgsflate på 800 kvadratmeter og er NorgesGruppens første butikk som er bygget uten isolasjon i veggene. Det er montert solceller på fasaden for produksjon av energi som brukes blant annet til LED-belysning i butikken som sammen med nye moderne CO2-anlegg på kjøl og frys er med på å kutte mye av strømbehovet.

Utvendig er det brukt en type asfalt som gjennom måten den er produsert på, gir et lavere CO2-avtrykk en vanlig tradisjonell asfalt. Det er også satt opp ladestasjoner på parkeringsplassen noe som gjør at kundene kan lade både el-sykler og el-bilder mens de handler.

Summen av alle miljøtiltakene gjør at SPAR kutter CO2-avtrykket til bygget med oppimot 60 prosent, noe som tilsvarer produksjon av 10 millioner plastposer eller 3 millioner kjørte km med bil.

Under åpningen var det godt oppmøte fra lokalbefolkningen. Det er nå snart ett år siden MENY-butikken ble revet. Derfor er den nye SPAR-butikken etterlengtet og vil bli en viktig møteplass for befolkningen på Snarøya.

Vi ønsker kjøpmann Yngve og resten av teamet på SPAR Snarøya lykke til!