Våre kjeder kutter ut engangsplast

Våre kjeder kutter ut engangsplast

KIWI, Meny, SPAR og Joker dropper både sugerør og bestikk i plast og erstatter det med henholdsvis papp og nedbrytbart tre. Tiltakene vil føre til en reduksjon på mer enn 50 tonn plastavfall.
06. mai 2019

Lørdag ble det klart at regjeringen vil forby engangsbestikk, sugerør og bomullspinner i plast neste år. NorgesGruppen har over en lengre periode jobbet med å redusere plastbruk, og både KIWI og MENY erstatter nå engangsprodukter i plast med bærekraftige materialer. 

– Vi ønsker ikke å bidra til at plast flyter rundt på stranda og i parken. Vi tar vår del av ansvaret og fjerner engangsartikler i plast på typiske piknik-produkter, og erstatter med bedre alternativer, sier miljøansvarlig Erik Halstensen i Meny. Dette vil alene føre til en plastreduksjon i MENY sine butikker med 11 tonn i året. 

Les MENYs fem tips til en plastfri piknik.


KIWI fjernet plast i bomullspinner allerede i 2016, og er i rute med å skifte ut all engangsplast i sine butikker. 

– I KIWI ønsker vi både å hjelpe våre kunder til å ta sunne og miljøvennlige valg, og selv bidra til et bærekraftig samfunn. Vi skal være i front på miljø, slik grønnfargen vår forplikter oss til, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Når de nå fjerner engangsplast vil det allikevel finnes plastprodukter i en periode fremover.

– Produktene som allerede finnes i butikkene vil bli solgt ut. Vi kaster ingenting som følge av endringen, sier Bjørkøy. 


Joker og SPAR har også iverksatt en rekke tiltak som skal redusere engangsplast og plast forøvrig med hele 30 tonn i året. 

- Ved å ha fokus på miljø og bærekraft og sette oss tøffe mål opplever vi at kreativiteten og oppfinnsomheten blomstrer, både hos oss og hos våre leverandører og samarbeidspartnere, forteller direktør for begge kjedene, Ole Christian Fjeldheim.


Totalt sett vil endringene føre til nesten 53 tonn mindre plastavfall i året for NorgesGruppens kjeder.


KONTAKTPERSON

Dyveke Fjeld Elset
Kommunikasjonsrådgiver
48203471