Resultater innen sunnhet og folkehelse

Resultater innen sunnhet og folkehelse

Hva kjennetegner kostholdet i befolkningen etter to uvanlige år? Hvilke muligheter og utfordringer innen kosthold og folkehelse har vi som en stor aktør i matmarkedet de neste årene? Det var noen av temaene vi diskuterte på helseseminaret vårt.

 

Rakk du ikke å se seminaret elle ønsker du å se det igjen? Klikk her for å følge seminaret på nytt.

I seminaret kommer du til å høre sentrale premissleverandører fra NorgesGruppen, samt fagfolk fra Folkehelseinstituttet, fra Helsedirektoratet og fra GreeNudge. 

Vi ser på både muligheter og utfordringer innen folkehelse og kosthold. Kun 42 prosent av befolkningen spiser den mengden fisk som helsemyndighetene anbefaler. NorgesGruppen ser at salg av fisk er krevende, men noen tiltak har hatt positiv effekt i 2021. Eksempler på dette er Fisketirsdag i MENY og Sunnhetslotteriet i KIWI.

Yngre svarer at de i større grad enn eldre har endret kostholdet til en mer bærekraftig retning. Interessen for et sunt kosthold har aldri vært større enn nå, viser undersøkelser. Vi har laget en innsikt til kundene våre som ønsker bedre oversikt over husholdningens kosthold utfra ernæringsmessige kriterier.

Vi i NorgesGruppen tror at noe av nøkkelen til å få flere til å handle sunnere er å tilby sunne alternativer som er enkle å tilberede.

NorgesGruppen har klare målsettinger innenfor sunnhet og folkehelse. Dette kan du lese mer om her.

Klikk her for å laste ned programmet til helseseminaret